E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVirüsü dünyaya yayan Çin'de yeni kısıtlamalar---

Virüsü dünyaya yayan Çin'de yeni kısıtlamalar

Virüsü dünyaya yayan Çin'de yeni kısıtlamalar
02 Ağustos 2021 - 16:00 borsagundem.com

Çinli yetkililer aylardır yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınını kontrol altına almaya çalışırken, Hunan eyaletindeki Zhuzhou şehrinde sokağa çıkma yasağı kararı alındı.

Ülkede, son 24 saatte 55’i yurt içi kaynaklı 98 yeni vaka tespit edilirken, son derece bulaşıcı olan Delta varyantı 20’den fazla şehirde yayılıyor.

Hunan eyaletindeki Zhuzhou’da şehir genelinde test ve aşı kampanyası başlatılırken, 1,2 milyondan fazla sakine önümüzdeki üç gün boyunca evlerinde kalmaları talimatı verildi.

Başkent Pekin de dahil olmak üzere büyük şehirlerdeki yerel yönetimler, şimdiye kadar milyonlarca sakini koronavirüs testlerine tabi tutarken, birçok yerleşim birimini kapattı ve enfekte kişilerin temas ettiği kişilere karantina uyguladı.


Pekin daha önce, virüs dünyada ilk kez 2019 sonlarında Wuhan’da ortaya çıktıktan sonra vaka sayısını neredeyse sıfıra indirme başarısıyla övünmüştü.

Koronayla savaş yön değiştirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)