E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVenezuella Borsası büyük kazandırdı---

Venezuella Borsası büyük kazandırdı

Venezuella Borsası büyük kazandırdı
02 Ocak 2014 - 12:30 borsagundem.com

Venezuela’nın IBC Endeksi, geçen yılı yüzde 480 yükselişle kapatarak, 2013’ün en iyi performansını sergileyen yatırım enstrümanı oldu

2013’ün en iyi borsa performansını Venezuela’nın IBC Endeksi gerçekleştirdi. Caracas Borsası’nın en likit ve en yüksek sermayeli 11 hissesinin yer aldığı endeks, yılı yüzde 480 yükselişle kapattı. IBC Endeksi için böyle yükselişler yeni değil. Endeks 2012’nin de en iyi performansını sergileyen endeksi olmuştu. 2012’de yüzde 303, 2011’de yüzde 79 yükselmişti. Endeksteki rekor yükselişte bankacılık hisselerinin etkisi büyük oldu. Finans kuruluşları Mercantil Servicios Financieros ve Banco Nacional de Credito hisseleri sırasıyla geçen yıl yüzde 593 ve yüzde 921 yükseldi.

EKONOMİDE BELİRSİZLİKLER ARTARKEN…

IBC Endeksi’ndeki rekor yükselişler Venezuela ekonomisinde belirsizliğin arttığı bir zamanda gerçekleşti. Geçen yıl ülkenin efsane lideri Hugo Chavez kanseri yenemedi ve hayatını kaybetti. Chavez’in ölümü Venezuela ekonomisini çöküşün kıyısına getirdi. Ülkede enflasyon yüzde 56,2 gibi astronomik rakamlara yükseldi. Venezuela para birimi Bolivar, dolar karşısında aşırı derece değer kaybetmeye devam etti. Venezuela’nın risk primleri de yükseldi.
 

'BİR NEVİ MUCİZE'
 

Finansal danışmanlık şirketi Rogge Global Partners’ın gelişen ülkelerden sorumlu analistlerinden Michael Ganske, bu şartlar altında IBC’nin performansının mucizeden başka bir şey olmadığını söyledi. Ganske, “Makroekonomik durumlar ve siyasi gelişmeler düzgün gitmiyor. IBC performansı bir nevi mucize” dedi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)