E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVeliaht Prens Selman'ın otelini terk ettiği iddia edildi---

Veliaht Prens Selman'ın otelini terk ettiği iddia edildi

Veliaht Prens Selman'ın otelini terk ettiği iddia edildi
30 Kasım 2018 - 23:15 borsagundem.com

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın, Arjantinli savcıların Kaşıkçı cinayetiyle ilgili hakkında soruşturma açması üzerine Buenos Aires’teki Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nde konakladığı ileri sürüldü.

G-20 Zirvesi kapsamında 400 kişilik bir ekiple ülkeye gelen Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Buenos Aires’in en lüks otellerinden Four Seasons’da kalmasının planlanıyordu. Arjantin basını, Veliaht Prens Muhammed’in, hakkında soruşturma talebinin gündeme gelmesi üzerine böyle bir karar aldığını yazdı. Hürriyet'te yer alan habere göre, zirvenin düzenlendiği Buenos Aires’te bulunan Suudi Arabistan Büyükelçiliği eklenen metal barikatlar ve kurşun geçirmez camlarla adeta bir kaleye dönüştürüldü. Arjantin medyası, Prens Muhammed’in perşembe günü şehri gezmesinin planlandığını ancak gelişmeler üzerine tüm gün büyükelçilik binasından çıkmadığını kaydetti.

SORUŞTURMA AÇILABİLİR

Arjantin’de İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), G-20 Zirvesi’ne katılan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed’in ülkede yargılanması için suç duyurusunda bulunmuştu. Arjantin’de yasalar, başka ülkelerde işlenmiş insanlık suçları hakkında hukuki işlem başlatılmasına olanak veriyor. Örgüt, prensi Yemen’de işlenen savaş suçlarından ve Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden sorumlu tutuyor. Başvuruyu değerlendiren Arjantinli federal yargıç Ariel Lijo, başka kurumların Suudi Veliaht Prens hakkında inceleme yapıp yapmadığının tespit edilmesi yönünde savcılıktan gelen talebi kabul etti. Ancak Veliaht Prens hakkında henüz resmi bir soruşturma başlatılmış değil. Tam da Prens’in G-20 zirvesi için Arjantin’e indiği gün, yargıç Ariel Lijo’nun ofisi Arjantin Dışişleri Bakanlığı’ndan, Türkiye, Yemen ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden bilgi almasını talep etmişti. Dava açılsa bile, Buenos Aires’teki mahkemeden Veliaht Prens hakkında kısa bir süre içerisinde karar çıkması beklenmiyor.

‘EN GÜÇLÜLER BİLE YASALARIN ÜZERİNDE DEĞİL’

HRW’nin Amerika Bölgesi İdari Direktörü José Miguel Vivanco, “Suudi Veliaht Prens büyükelçilikte mi saklanıyor?” başlığıyla kaleme aldığı yazısında şöyle dedi:


“Muhammed bin Selman’ın neden büyükelçiliğe gittiği konusunda emin değiliz. Ancak akıllı biriyse, olası bir cezai soruşturmanın sonuçlarıyla ve kendi yasal yükümlülükleriyle ilgili yasal danışmanlık almıştır. Suudi Arabistan’dan ayrılmayı planladığı her durumda bu tür görüşmeler yapmak isteyecektir. Çünkü bu haftaki gelişmeler, en güçlünün bile yasaların üzerinde olmadığını gösterecek. Bu arada Buenos Aires’teki liderler, hakkında savaş suçu ve işkenceden soruşturmas açılabilecek birinin sırtını sıvazlarken iki kere düşünmeli.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa01 Aralık 2018 21:55

    Selman ,Kral da olsa işi bitmiş görünüyor,zira hırpalanıyor.Namuslu devlet adamları onunla konuşurken ,hep bir katille yüz yüze olduğunu hissedecek.Kral da olsa rahat edemeyecek ;çünkü kendisine bakan gözleri takip edecek,ne  konuşulduğunun farkında bile olmayacak,sürekli tavizler verecek,ama asla kendisini kabul ettiremeyecek.

  • bir yorum01 Aralık 2018 19:01

    Vahşi prens selmanı ölüm korkusu sardı. Valla bu prensin sonu kaşıkçıya yaptırdığı vahşice katletmekten daha beter olacak kuvvetle muhtemel.Bu belki yakın zamanda olmaz ama eninde sonunda olacaktır. Bunların soylarıda böyleydi maalesef. Tarihte haccac zalim diye bir bir güya islam komutanı vardı.Bu adam Kur'ana tabi müslümanları kılıçtan geçirmiş kabeyi mancınıklarla taşlatmış ve en önemlisi de gerçek manada müslüman olan din alimlerinden bazılarını bizzat derisini yüzmüş kolunu kulaklarını burnunu parmaklarını kesip kesip durmuş taa ki o insandan bir şey kalmayıncaya kadar buna devam etmiş.Bunlar kesinlikle cehennemi boylayacaklardır. Çünkü Allah zalimleri sevmediğini belirterek yaşasın zalimler için cehennem demektedir. Not olarak vereyim bu haccac denen zalim komutan tarih kaynaklarına göre beş vakit namazlarını hatta gece namazları kıldığı belirtilmektedir. İşte bu adamı nereye koyacaksın.Kur'anda masum bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir diyor

  • Cego 01 Aralık 2018 07:27

    Çok parası var bizim başkanın çok iyi arkadaşı

  • Profiling Uzmanı01 Aralık 2018 01:49

    Psikoloji bozuk bu liderin hal ve hareketleri insanları süzmesi genel tedirginlik var

  • KILIÇ30 Kasım 2018 23:26

    ÇÖL TİLKİSİ KAÇMIŞDIR .

  • Yasar kocak01 Aralık 2018 16:56

    Keske sorusturma acip gozaltina alsalar arjantinde ancak paranin gucu buna izin vermez. Aslinda dunya halklari yapilan herhangi bir such karsisinda toplu halde tepki gosterse hucbir guc karsisinda duramaz ama biz o gunleri goremeyiz Hersey yapanin Yanina Kar kaliyor.