E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVekil transferi engellenecek mi?---

Vekil transferi engellenecek mi?

Vekil transferi engellenecek mi?
22 Mayıs 2020 - 13:55 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gelen, "Milletvekili transferi kanunla yasaklansın" talebine AK Parti'den 'Hazırlığımız yok' yanıtı geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası bir seçime katılmaları için Gelecek ve DEVA partilerine milletvekili desteği vereceklerini söylemesi sonrası sert açıklamalarda bulunan ve vekil transferinin engellenmesi için AK Parti’den destek isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrıları karşılıksız kaldı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Bizim bu konularda bir hazırlığımız yok” dedi. 

Adının yazılmasını istemeyen bir diğer yönetici ise Sarıkaya’ya şunları söyledi:

“Sayın Bahçeli’nin yaklaşımına kişisel olarak katılıyorum ama bunun için yasaya gerek yok. Siyasi ahlak kanunla olmaz. Siyasi ahlak dediğiniz insanın içinde, ruhunda olması gereken bir şeydir. Onu kanunla nasıl düzenleyebilirsiniz ki? Bunun da tartışmadan çıkarılması gerekir. Siyasi Partiler ve Seçim kanunları ile ilgili de geçmişten gelen hazırlıklarımız düşüncelerimiz var; ama şu aşamada söz konusu değil.”

Sarıkaya, Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş’ın da, “TBMM İçtüzüğü’nde tek satır değişikliğe gerek yok; 5 siyasi parti eksiksiz uyacağına, hükümlerine sadık kalacağına söz versin yeter. 1876’dan bugüne kadar uygulanagelmiş İçtüzük zaman içinde yapılan değişikliklerle en iyi haline getirildi. Sorun uygulamada” dediğini aktardı. 

HDP: Tartışmaların dışındayız

CHP’nin bu konuya seçime sokulması engellenen bir partiye destek vererek demokrasinin gereğini yerine getirme olarak gördüğünü aktaran, MHP’nin ise ‘kolaycılık’ olarak değerlendirdiğini belirten Sarıkaya HDP için de şunları aktardı:

“HDP’nin vekil transferine ilişkin konuya bakışı ise şöyle özetlenebilir: Bugünkü tartışmaların dışındayız. Çünkü hiçbir öneri prensip üzerinden, hiçbir hamle de ilkeler üzerinden gündeme gelmiyor; hepsinin kendi çıkarına kullanma çabası var. Dolayısıyla tartışmaya gerek yok."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bora23 Mayıs 2020 03:50

    Al iki loyun ver bir koyun meeeeeeee

  • Vb23 Mayıs 2020 02:05

    adam bir noktada partisiyle ayrışır ve gider , kendi iradesiyle gidiyorsa mesele yok , ama emirle gidiyorsa, git diyince gidip bir de gel diyince geliyorsa.... o vekil değildir , yani milletin vekili olamaz, militan olur, sempatizan olur, emir eri olur, ayakçı olur,yalakçı olur ama milletvekili olamaz..... düz mantık ama anlamayacaklar tabi şizofrenler....

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU22 Mayıs 2020 23:31

    CHP Reis devirmek için her türlü kirli oyunu yapar arkadaş.

  • Net man 22 Mayıs 2020 22:08

    Bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler...

  • Vatandaş22 Mayıs 2020 20:56

    Muhalifleri korku sarmış, bakalım daha ne hileler yapacaklar

  • muck22 Mayıs 2020 20:16

    milli ierade engellenmek için, türlü türlüoyunlar, kanunlar, seçim değişiklikleri, atamalar, sandık kontrolve taşımalar... sonrada katakulliler üzerine sandık karar verdi, millet karar verdi diye utanmazların konuşmaları... ayıptır, yetim hakkıdır, kul hakkıdır... günah bu millete. millet istemiyorsa tepeden inersin. katakullilerle nereye kadar? ülke iyiye gitse oyun artar, oyun düşür hacı... 

  • Türk.22 Mayıs 2020 19:45

    Her türlü pisliği seviyorlar abd uşakları.

  • Kamil22 Mayıs 2020 18:25

    Korku dağları sardı

  • emekci22 Mayıs 2020 15:37

    baskın erken seçim olmazsa, babacan ve davutoğlu seçime girebilir, milletvekili transferine gerek kalmaz zaten.

  • ali22 Mayıs 2020 15:34

    yani çok ilginç bir meclisteki siyasi parti sayısı fikir ve temsiliyet zenginliğidir önemli olan sistemin yönetime fikirsel katkı konabilmesi kutuplaşmadan uzaklaşma bu zenginliğin sistemin işleyişine taş konmayacak şekile dönüştürülmesi neticede atalar ne demiş akıl akıldan üstündür .

  • ALİ22 Mayıs 2020 15:03

    bahçeli bir korku ve panik içinde koltuğunu sağlamlaştırma peşinde, bu haliyle yıllardır Türk siyasetine yön vermekte ve her seferinde ülkeyi seçimlere sürüklemektedir. yaptığı tek icraat budur. En son icraatı da ülkeyi tek adama teslim etmek oldu.

  • Erman22 Mayıs 2020 14:05

    Bahçeli yi gücü kaybetme endişesi sarmış

  • Vatandaş22 Mayıs 2020 20:54

    Adam gibi yarışsana, milletvekili transfer i ne demek kaçak yollarla meclise parti sokmak, utanmadan sıkılmadan, böyle bir hareketi normal miş gibi gösteriyor sunuz,ben oyumu o partiye vermedim,utanmaz adam , kalkmış hile serbest olsun diyorsun,senin insanlığından şüphe ederim,benim oyum satılık değildir