E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVatan hainleri yerli helikopteri hedef almış---

Vatan hainleri yerli helikopteri hedef almış

Vatan hainleri yerli helikopteri hedef almış
18 Eylül 2021 - 09:39 borsagundem.com

Türk SİHA ve İHA'lara ait bilgilerin yurt dışına sızdırıldığı ortaya çıkmıştı. Ankara'daki casusluk çetesine yönelik operasyon, küresel savunma şirketlerinin Türkiye'deki kritik projeleri durdurmak için nasıl çalıştığını gözler önüne serdi.

Casusluk iddianamesinden şok diyaloglar çıktı. Çete, İtalyan Leonardo firması yetkilileri ile görüşmüş. Türkiye'ye AW101 helikopteri satmaya çalışan firma yetkilisi, karşılarındaki en büyük tehlikenin Türk üretimi T-70 genel maksat helikopteri olduğunu söylüyor. "Bunu ortadan kaldırmalıyız" sözleri, ihanetin boyutunu ortaya koyuyor.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Ankara'daki casusluk çetesine yönelik operasyon, küresel savunma şirketlerinin Türkiye'deki kritik projeleri durdurmak için nasıl çalıştığını gözler önüne serdi. Ankara Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca, savunma sanayiindeki casusluk soruşturması kapsamında 11 sanık hakkında hazırlanan iddianamede dikkat çeken bir tutanak yer aldı. Firma çalışanı sanık Emre Özlük'ün bilgisayarından çıkan "24 Ocak 2020 Aktem Leonardo Helikopter Bölümü Toplantısı" başlıklı belgede, toplantıya katılanların konuşma dökümlerinin tutanak altına alındığı görüldü.

DÜNYAYA KORKU SALDI

Tutanaktaki konuşmalar, uzun yıllar savunma sanayii devleri için pazar olarak görülen Türkiye'nin, bugün milli ürünleriyle dünyaya korku saldığını gösteriyor. Görüşmelerde İtalyan Leonardo firmasının, TCG Anadolu ve Trakya çok maksatlı amfibi hücum gemileri için AW101 helikopteri satmak istediği görülüyor. Bu helikopterlerin satımı karşısındaki en büyük tehlikenin ise Türk üretimi T-70 genel maksat helikopteri olduğu vurgulanıyor.

YENİ İHRACAT LİSANSI SORUN ÇIKARIR

Toplantıdaki diyaloglar şu şekilde:

-Leonardo temsilcisi Sedef D. (S.D): SH-70'lerin LPD üzerinde kullanılması için fikirler ortada dolaşıyor. T-70 Türk üretimi olduğu için en büyük tehlike bu. Bunu ortadan kaldırmalıyız.

-Sanık emekli albay Faruk Baytürk (F.B.): Biz işlediğimiz için bu alternatifleri ortadan kaldırdık.

-S.D.: T-70 şu anda ilerliyor ama yeni ihracat lisansı gerekirse bu sorun olabilir. Bunu dile getirmeliyiz.

-F.B.: Çok güzel bunu kullanırız.

DEPREM SENARYOSU

Görüşmede olası deprem senaryosu da konuşulmuş:

-Leonardo temsilcisi Sergio S. (S.S.): Deprem meselesi neden önemli?

-F.B.: Deprem Avcılar, Yeşilköy tarafından çok hasar verecek. Köprüler de hasar alacak. LPD'de hastane var. Kazazedeler oradan Mudanya gibi yerlerdeki hastanelere nakledilebilir. Bunu ortaya biz attık ama artık bizim kulağımıza geri geliyor.

-S.S.: 101'in hasta taşıma için uygun olmadığını düşünüyorum.

-Sanık Mustafa Sırrı Akın (M.S.A.): Önemli olan tek seferde azami sayıda insan taşıyabilmek.

-S.D.: Er veya geç bu deprem gerçekleşecek.

YAZILIMI MİLLİ

Türkiye'nin genel maksat helikopter ihtiyacını karşılamayı amaçlayan proje kapsamında 109 adet T-70 genel maksat helikopteri; TUSAŞ'ın ana yükleniciliği, Sikorsky, ASELSAN, TEI ve Alp Havacılık'ın alt yükleniciliğinde yurt içinde üretilip özgün tasarımlarla millileştiriliyor. Helikopter gövdesi, paller, iniş takımı, dişli kutuları ve uçuş kontrol parçaları, kokpit aviyonikleri ve T700-TEI-701D motoru yurt içinde üretiliyor. Yazılımı da milli olan helikopterde yüzde 50'nin üzerinde millilik oranına ulaşıldı. Sikorsky'nin S70i helikopterinden yola çıkılarak geliştirilen T-70 Genel Maksat Helikopteri önümüzdeki yıl TSK'ya teslim edilecek.

GÖKBEY'İ DE KONUŞMUŞLAR

Türk savunma sanayiinin milli ürün tercihinden duyulan rahatsızlık, Türkiye'nin ilk özgün genel maksat helikopteri Gökbey'e ilişkin değerlendirmelerde de görüldü. Leonardo temsilcisi Sedef D.'nin "Savunma Sanayii Başkanlığı'nın planı Gökbey'i her yerde kullanmak. Kara Kuvvetleri Komutanlığı bile ilerisi için 'Gökbey geliyor' diye konuşuyormuş" şeklindeki yakınmaları endişeyi yansıttı. 6 Eylül 2018'de ilk uçuşunu gerçekleştiren milli helikopter T625 Gökbey'in bu yıl seri üretime geçmesi planlanıyor.

Hulusi Akar, Kosova Savunma Bakanı ile görüştü

 

Türk savunmasının yeni zırhı Altuğ!

 

Savunma Sanayi Başkanı'ndan S-400 müjdesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mantıksız mantık18 Eylül 2021 17:46

    Bu ülkenin kozmik odasının bilgileri kopyalanmış. Sonra kaybolmuştur... 1 helikopter nedi ? onca gizli uyuyan vatan evladı gerektiğinde ülkesine hizmet edecek yüzlerce  gutbet evde bulunan insanımız deşifre olmuştur. Helikopter neki ? akıllanmaz insan, insan olmayınca...

  • hedef kızılelma18 Eylül 2021 15:40

    bu vatan hainlerini CHP iktidara gelmeden analarından emdikleri sütü burunlarından getirmek yargının ve türk devletinin görevi olmalıdır.Çünkü CHP iktidara geldiğinde başta fetö ve PKKlılar olmak üzere tüm hainleri bir af kanunuyla kurtarır.

  • Ali19 Eylül 2021 22:06

    Mesele parti meselesi olsa keşke her partinin içine girmişler. Siyaset temizlenmedi fetö nün siyasi ayağı olduğu gibi duruyor benim artık siyasilerden umuduum kalmadı ne varsa vatan evlatlarımızda var Allah hepsini korusun.

  • Demircan KIZILCANLAR18 Eylül 2021 13:50

    ABD babasına dahi dostlarım demez iken neden muhalefete dostlarım diyor.eğer muhalefet iktidare gelir ise bütün bu emeklerimiz yine çöpe gidecek aynen ulu önder ATATÜRK ümüzün zamanında uçak ve otomobil ürettiğimiz tüm fabrikaları chp zihniyetine abd kapıttırmadımı şimdi de umarım aynısı olmaz.

  • Tekno papaz19 Eylül 2021 21:58

    Yav he he öyle olacak. CHP gelince ülkeyi kapatacak 

  • Fhr18 Eylül 2021 13:11

    Yıllarca bize yunanı denize döktük yalanı söylenmiş madem denize döktünüzde bu içimizde ki Yunanlıları nasıl açıklayacağız

  • İhtiyar18 Eylül 2021 12:39

    İdam olmadan çözüm görülmüyor. Asılsın bu hainler.

  • Murat18 Eylül 2021 12:16

    CHP iktidar olursa unutun yerli silahları...

  • AkTorol Ahmet Ötzbir18 Eylül 2021 15:16

    neden ? kurtuluş savaşında ihalar ve sihalar lamı yunanı denize döktük ?. koyunlar böyle, bir laf ediyor, 2 soru sorulunca nakavt : )) öyle büyük laf ediyorki, göktelenin 20 katındayım ben diyor. bir soru soruyorsun, temel yok :D  ... o kadar yüksekten atma, bak rezil oluyorsun böyle. temelsiz cümleler : )) 

  • Yapın vatan hainlerine örnek olsun.18 Eylül 2021 11:20

    Bunlar tescilli vatan hainleri Tüm dünyada vatan hainlerine verilen ceza sabittir. İDAM. Eğer edilmiyecekler ise başkalarına örnek olacak şekilde çok ağır cezalar verilmeli, kendilerinin ve ilişkide olduğu herkesin mallarına el konulmalı ve vatandaşlıktan derhal atılmalıdırlar.

  • bir dost 18 Eylül 2021 10:55

    çok da inandık :)

  • Mucize Reis : )18 Eylül 2021 10:39

    Bu işler böyle. Bizde aynı biçimd Yabancı devletlerin sitelerine sızıp bazı bilgileri almak için çalışıyoruz. Bİzlerde yabancı devletlerin silah savunma askeri ve sivil teknolojıleri ele geçirmeye, mantığını çözmeye, bu alanda önlemler ve farklı çözümle riçin çalışıyoruz. O bakımdan bu tip durumlar her zaman var ve olacak. Şaşırmak saçmalık olur....

  • metin18 Eylül 2021 10:21

    cok vatan hayinivar cok allahsiz kitapsiz