E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavunma Sanayi Başkanı'ndan S-400 müjdesi---

Savunma Sanayi Başkanı'ndan S-400 müjdesi

Savunma Sanayi Başkanı'ndan S-400 müjdesi
06 Eylül 2021 - 23:55 borsagundem.com

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, katıldığı canlı yayında yerli S-400'le ilgili açıklamalarda bulundu. Demir, Türkiye'nin S-400 ayarında bir savunma sistemi üretmesi için hedeflerinin 5 yıl olduğunu dile getirdi

Savunma sanayii alanında büyük bir atılım gerçekleştirerek, dünyada oyun kurucu haline gelen Türkiye, Amerika'yla sorun yaşadığı S-400'ler benzeri savunma sistemi üretmek için harekete geçti. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, katıldığı canlı yayında Türkiye'nin S-400'e benzer bir hava savunma sistemini üretmesi için 5 yıl gibi bir hedef koyduklarını ifade etti.

"ATMACA'NIN KARADAN KARAYA ATILACAK OLANI ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Atmaca'ya yeni donanımlar eklemeyi hedeflediklerini de belirten Demir, "Kabiliyetler önemli, çeşitli alanlar var. Ülkemizin 3 sene önce hava savunma sistemi yoktu. Hava savunma sistemi deyince akla S-400'ler gelecek ama hava savunma konusu kademelidir. Uzun menzilli nokta atış yapabilecek füzeler, Atmaca'nın karadan karaya atılacak olanı üzerinde çalışıyoruz. Elektronik harpte çok önemli ürünler sahaya vermeye başladık. Çeşitli prototipler geliştirmeye devam ediyoruz. Bazılarını geliştirmeye, bazılarını envantere eklemeye çalışıyoruz. S-400 ayarında bir savunma sistemini yerli olarak yapmak için hedefimiz 5 yıl" dedi.

"İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNE DE KATKI SAĞLIYOR"

Savunmadaki ihraçlarla ilgili konuşan Demir, "Savunma sanayi ihracı olayı tek başına ticari bir olay değil. Bir çok faktörü ilgilendiren bir olay. Şunu ihraç ediyorum deyip ihraç edemiyorsunuz. İzin alınması gerekiyor. İhraç ettiğiniz ürenle ülke ile dostluk ilişkisini bir adım öteye taşımış oluyorsunuz. Savunma sanayi ihracı ülkeler arası ilişkilerin gelişmesinde önemli bir faktör oluyor" ifadelerini kullandı.

"İHTİYAÇ ÜZERİNE PROJE HAZIRLIYORUZ"

Projelerin hazırlanma süreçleriyle ilgili bilgi veren Demir, "İhtiyaç bize bildirilir biz ihtiyaç üzerine projeyi şekillendirip teslimini yaparız. Projeyi yürütürken de teknoloji kazanımı yerlilik ve millikle ilgili bazı kriterlerimiz var. Belki istenenin de bir adım ötesinde bir ürün geliştirmek için yola çıkıyoruz. Mesela Akıncı şu anda envantere girdi ama gelişmeye devam edecek" şeklinde konuştu.

Hindistan S-400'leri bekliyor

 

Rusya: Türkiye ile yeni S-400 anlaşması yakında imzalanacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halo07 Eylül 2021 12:22

    Eğer ortada barış varsa birinin daha büyük silahı vardır.

  • RAMO CANCAN07 Eylül 2021 11:27

    Ben hiç inanmıyorum çünkü abd nin dostlarını iktidara getirerek daha önce tüm silah ve otomobil fabrikalarını kapattırdığı gibi bunlarıda kapattıracaktır.ülkede önemli silah ürünleri üretiliyor ATATÜRK ün partisi ve milliyetci parti denilen iyi parti den bir tane dahi kutlama görmedim bu işler bunları rahatsız etmekte ve keyiflerini kaçırmaktadır o yüzden işimiz çok zor.

  • Erol g.07 Eylül 2021 04:02

    GÜNÜMÜZDEKİ KÜRESEL SAVAŞLARDA Sadece savunma sistemi almak/yapmak yetmez SIĞINAKLAR DA YAPILMALI/OLMALI

  • ismail07 Eylül 2021 00:27

    Savaşa hazırlanıyoruz 

  • selim07 Eylül 2021 08:13

    kıt akıl 

  • hadi oradan 07 Eylül 2021 01:02

    savunmanin guclenmesi icin atilan adimlar turk halkinin daha guvende olmasi siyasi ekonimik ve askeri alanda atilan adimlar bolge icin savas degil barış getirir....savas cigitkanligi yaparak haberi yanlis anlyorsun