E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"Varlık fiyatlarında düşüş riski var"---

"Varlık fiyatlarında düşüş riski var"

Varlık fiyatlarında düşüş riski var
03 Aralık 2013 - 19:08 borsagundem.com

​PIMCO kurucusu Bill Gross, Fed'in para akışının küresel varlık fiyatlarında düşüş riski yarattığını söyledi

Dünyanın en büyük tahvil fonu olan Pacific Investment Management Co. (PIMCO) kurucusu Bill Gross, merkez bankası tarafından finansal sisteme akışı sağlanan benzeri görülmemiş nakit miktarının, küresel varlık fiyatlarında düşüş riskini yükselttiğini söyledi.

"Yatırımcıların hepsi, ucuz finansman ve büyümeyi desteklemek için umutsuz bir kumar olan faiz oranlarının düşürülmesi politikasına dayanan tehikeli bir oyun oynuyorlar" diyen Gross, "Fed, Japonya Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere merkez bankası küresel piyasalar için örnek teşkil ederek, temel olarak yatırımcılara daha riskli varlıklara ya da daha yüksek kaliteli varlıklara yatırım yapmak dışında bir alternatifleri olmadığını söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

Gross ayrıca, Pimco'nun kısa vadeli ABD tahvillerine, mortgage faizleri ve Fed'in gösterge faiz oranını yıllarca sıfıra yakın tutmasından yararlanacak olan şirket borçlarına odaklandığını hatırlattı. Fed politika yapıcıları 2008'de patlak veren kriz sonrasında rekor düşük seviyeye düşürürken, ekonomi ve istihdamda istikrarlı bir toparlanma işareti görülene kadar faizlerin bu seviyelerde devam edeceği vurgulanıyor. 
Gross ayrıca, "Şimdi küresel varlıklar arasında beş yıllık bir geçiş süreci var, hem fiyat hem de reel büyüme alanı anlamında. Eğer parasal ve mali politikalar piyasaların fiyatladığı reel büyüme oranını sağlayamazsa, yatırımcılar daha az riskli geçişlerin rahatlığını tercih etmeye başlayacak" ifadelerini kulandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsavirus04 Aralık 2013 06:16

    çakında rahatlayalım yaw..hergün psikolojik baskı nedir bu kardeşim:) ben petun ve pnsut topluyorum uzun vade dursunlar hem bedelsizleri şişiyor hem sürekli bol kar arttırıyor yatırımlarını yapıyor temettü liderleri daha ne olsun..gıda ve çimento sektörü ölmez vatan bölünmez..

  • ffffff03 Aralık 2013 19:47

    napacaksanız yapında artık millet bi rahatlasın ya sürekli laf