E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisVan Et manipülasyon dosyası yeniden açılıyor---

Van Et manipülasyon dosyası yeniden açılıyor

Van Et manipülasyon dosyası yeniden açılıyor
03 Kasım 2016 - 02:00 borsagundem.com

Yargıtay, İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nin beraat kararını bozdu. Sanıklar yeniden yargılanacak

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

Van Et hisselerinde manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle yargılanan ve beraat kararı çıkan çok sayıda isimle ilgili dosya Yargıtay’dan döndü. Beraat kararını bozan Yargıtay, yargılamanın yeniden yapılmasına hükmetti. Bekir Sani Karayal, Serkan Kamil Kıralioğlu, Engin Kıralioğlu, Levent Ağan, Ercan İbrahim İşal, Şahin Deniz, Özgecan Fırıldak ve Faruk Memiş manipülasyon suçlamasıyla yeniden hakim karşısına çıkacaklar.

SPK BERAAT KARARINI TEMYİZ ETTİ

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Van Et Ticari Yatırımlar Gıda Sanayi Turizm İç ve Dış Ticaret A.Ş. (Van Et) Hisse senedinde 12.01.2009-23.01.2009 döneminde gerçekleşen işlemlerde suçun unsurlarını içeren fiiller nedeniyle yukarıdaki isimler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.
İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava 24.11.2011 tarihinde sonuçlanmış ve 2011/291 karar numarasıyla beraat kararı verilmişti. SPK, beraat kararına itiraz ederek kararı temyize götürmüştü.

SANIKLARIN DİĞER DOSYALARI BİRLEŞTİRİLECEK

Yargıtay tarafından yapılan inceleme sonucunda, sanıklar hakkında farklı hisse senetlerinde gerçekleştirilen işlemler nedeniyle asliye ceza mahkemelerinde birden fazla davanın devam ettiğine dikkat çekilerek, bu dosyaların incelenerek birleştirilmesine karar verildi. Yargıtay’ın 2016/2558 numaralı kararı sonrası sanıklar hakkında İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2016/170 esas numarasıyla yeniden dava açıldı.

KONU İLE İLGİLİ METRO HOLDİNG'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

Bugün çeşitli basın organlarında çıkan haberlerde ‘VANET Manipülasyon Davası'  olarak geçen hususta  meydana gelen belirsizlik ve yatırımcılardan gelen bilgi talepleri sebebi ile aşağıdaki açıklamayı yapmak ihtiyacı doğmuştur.
Söz konusu haberlerde bahsedilen dava ile bağlı ortaklığımız VANET Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş. (VANGD) ve kurucu ortağımız ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Galip Öztürk taraf değildir. Söz konusu bu hususla Sayın Galip Öztürk ve bağlı ortaklığımızın alakası yoktur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 23,12
En Yüksek: 24,00
En Düşük: 22,64
Değişim 0,70 %
FK: 0,00
PD / DD: 6,56
İşlem Hacmi 42.288.039
Toplam Adet: 1.817.775
Ağırlıklı Ort.: 23,31
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)