E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUzman yatırımcıdan ‘devasa balon’ uyarısı---

Uzman yatırımcıdan ‘devasa balon’ uyarısı

Uzman yatırımcıdan ‘devasa balon’ uyarısı
10 Ağustos 2021 - 11:12 borsagundem.com

Wall Street’in uzman yatırımcılarından Rich Bernstein, piyasalar “kariyerimde gördüğüm en büyük balonun” içinde olabilir dedi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü kurumsal yatırımcı Rich Bernstein, yatırımcıların bazı popülerliği yüksek yatırımlarında çeşitlendirme yapmasının aciliyeti konusunda uyarıda bulundu. Wall Street’te uzun yıllardır yer alan Bernstein, büyük sermayeli teknoloji hisselerinden Bitcoin’e ve Reddit üzerinden organize olan bireysel yatırımcıların yükselttiği hisselerden uzun vadeli tahvillere birçok varlık için alarmın çaldığını söyledi.

Richard Bernstein Advisors CEO’su Bernstein, CNBC’ye yaptığı açıklamada, “kariyerimin en büyük balonunun içinde olabiliriz” dedi. Bernstein’ın yatırımcılara yaptığı uyarı, piyasalardaki balonun geçmişte görülen dot-com ve emlak balonlarından çok daha büyük olabileceğinin işaretlerini verdi.

Balonun karşısındaki tehdit

Bernstein, “ABD Merkez Bankası (FED) eğriyi o kada bozdu ki uzun vadeli varlıklarda oldukça doğal bir tepki görüyoruz” dedi.

Açıklamasının devamında, “bu varlıklara sahip olan tüm yatırımcıların uzun vadeli faiz oranlarının yükselmeyeceğinden kesinlikle emin olması gerekiyor. Çünkü bu balonun karşısındaki tehdit bu” ifadelerini kullandı. Bernstein piyasalarda arka plandaki gelişmelerin haziran ayında olduğundan çok daha büyük tehlikelerle dolu olduğuna inanıyor.

Bu dönemde Bitcoin’in bir balon olduğuna yönelik uyarıda bulunmuştu. Bitcoin o dönemden bu yana ralli gördü ancak yine de geçtiğimiz üç ayda %20 düşüş gösterdi. Bernstein, “bir balonun içindeyken insanlar uzağı göremez hale geliyor. Yatırım evreninin çok küçük bir bölümüne odaklanıyorlar” dedi.

Açıklamasının devamında, “insanlar bana her zaman ‘tamam. Sen çok zekisin. Balon ne zaman patlayacak? diyor, ancak bunu kimse bilemez” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda Merrill Lynch’te de Stratejist olarak görev alan Bernstein, yatırımcıların enflasyonun yüksek olduğu bir ortamda fiyatlama gücüne sahip olacak gruplarla çeşitlendirme yapmasını tavsiye ediyor.

Bernstein, “bu da yatırımcıları büyük oranda emtialara, hammadde ve enerji gibi alanlara yöneltecek” dedi. Devamında, “geçtiğimiz altı ila 12 ayda enerjinin önemli bir boğa piyasasında olmasına rağmen herkesin bunun sürdürülebilir olmadığını söylemesini ilginç buluyorum. Bitcoin de önemli bir ayı piyasasındaydı ve herkes bunun geri gelmesini bekliyor” açıklamasında bulundu.

Piyasaların devasa bir balonun içinde bulunduğu yönündeki uyarısına rağmen Bernstein kapsamlı bir piyasa çöküşü öngörmüyor ancak piyasalarda git gellerin oldukça fazla olmasını bekliyor. Yatırım uzmanı, “değerinin üzerinde işlem gören bu uzun süreli varlıklar ve balon ile dünyanın geri kalanı arasında denge kurmaya çalışıyoruz” dedi.

Açıklamasında, “likidite çok hızlı tükenmediği takdirde, ve bu ihtimal düşük görünüyor, büyük ölçekli bir ayı piyasası ihtimali insanların düşündüğünden çok daha az olabilir” ifadelerini kullandı. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre pazartesi günkü kapanışta ABD’nin ölçüt niteliğindeki endeksleri S&P 500, Dow Jones Industrial Average ve Nasdaq tüm zamanların en yüksek seviyelerinin yalnıza %1 altında seyretti.

Altın ithalatı 5 yılın en düşük seviyesinde

 

Bitcoin'de kritik eşik 50 bin dolar

 

Borsa İstanbul yurt dışını takipte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ; ) 10 Ağustos 2021 21:49

    Yani, karşılıksız basılan usd yi giyorsa burdan bile görüyoruz. ABD de oluşturduğu enflasyonu. ben usd basarım herkes alır dunyanın en değerli parası diyenler, oluşan efnlasyon ile şaştı. karşılıksız basılınca balon oldu.  internet var, uzmana ne gerek artık :D araştır kendı raporunu oluştur.

  • Suat Turna10 Ağustos 2021 16:17

    Borsalar şişti. Bir çok hisse kısa sürede normalin üstünde değerlendi. Yani Balon oldu.. bunu paraya yön verenler farkında. Balon patlayacak demeye getiriyorlar