E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarÜnlü yatırımcıdan FTX itirafı: 9,6 milyon dolar kaybettim---

Ünlü yatırımcıdan FTX itirafı: 9,6 milyon dolar kaybettim

Ünlü yatırımcıdan FTX itirafı: 9,6 milyon dolar kaybettim
26 Ocak 2023 - 17:22 borsagundem.com

Donald Trump yönetimi sırasında Beyaz Saray İletişim Direktörlüğü de yapan yatırım dünyasının ünlü isimlerinden Anthony Scaramucci 10 milyon dolarlık FTT yatırımından 400 bin dolar kurtarabildiğini açıkladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü yatırımcı Anthony Scaramucci iflas eden kripto borsası FTX’in anahtar coin’ine 10 milyon dolarlık yatırım yaptığını ancak sadece 400 bin dolarını geri alabildiğini itiraf etti. Scaramucci 9,6 milyon dolarlık zarara rağmen kriptonun geleceğinden umutlu olmaya devam ettiğini belirtiyor.

Yatırım fonu SkyBrige Capital üzerinden Sam Bankman-Fried’In FTT token’ına milyonlarca dolar yatırım yaptığını belirten Scaramucci Bloomberg’teki röportajında kasım ayında FTX’in iflasıyla birlikte tüm yatırımlarının ‘yandığını’ söyledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, iflas öncesinde Bankman-Fried’ın yatırım şirketi Alameda Research FTT token’ın önemli bir miktarını elinde tutuyordu. Bankman-Fried’ın kripto imparatorluğu çökerken FTT’in fiyatı birkaç gün içerisinde 24 dolardan 1 doların altına kadar geriledi ve değerinin %91’lik kısmını kaybetti.

Bloomberg’ün haberine göre SkyBridge Capital, FTX’in %30’luk şirket hissesini satın almasının ardından Bankman-Fried’dan 45 milyon dolarlık fon almıştı. Scaramucci bu fonun 10 milyon dolarlık kısmını FTT’ye yatırdı. Ancak FTT satışından 9,6 milyon dolarlık zararla çıkabildi.

Scaramucci FTX’i desteklediği için zarar eden tek ünlü isim değil. Amerikan futbol ligi NFL’in yıldız ismi Tom Brady ve aynı zamanda ünlü bir model olan eski eşi Gisele Bundchen, CNBC’nin ünlü yatırım programı ‘Shark Tank’in yıldız yatırımcısı Kevin O’Leary FTX yüzünden zarar eden ünlü isimlerden bazıları.

Donald Trump’ın eski Beyaz Saray İletişim Direktörü Scaramucci halen kripto paralar için boğa piyasası görüşlerini koruyor. Ünlü yatırımcı ABD Merkez Bankası’nın sıkılaştırma politikasını yavaşlatması halinde kripto varlıklarda büyümenin gerçekleşmesini bekliyor.

Scaramucci, “Bu alandan kaçmıyorum. Bana kalırsa insanların kapitalizme inanması ve risk alan insanların neler olduğunu anlaması önemli. Sam (Bankman-Fried) yüzünden kaybettiğim için gelecekte risk almayan bir insan olmayacağım” açıklamasında bulundu.

Sam Coin olarak da bilinen ‘FTT coin’ bu ayın başından itibaren dipten büyük geri dönüşler gerçekleştirdi. Kripto yatırımcıları FTX platformunun yöneticileri tarafından hayata döndürülebileceği ve piyasalardaki iyimserliğin geri dönebileceği umutlarını taşıyor.

Dijital yuan hacmi 2 milyar dolara ulaştı

 

Borsalara dair radikal tahminler yatırımcıları korkutuyor

 

Kripto kışındaki çözülmeye ‘Ocak Etkisi’ mi neden oluyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)