E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü yatırımcıdan ayı piyasası uyarısı---

Ünlü yatırımcıdan ayı piyasası uyarısı

Ünlü yatırımcıdan ayı piyasası uyarısı
06 Kasım 2020 - 15:52 borsagundem.com

Onlarca yıldır Wall Street’te yatırım danışmanlığı yapan Richard Bernstein ABD borsalarındaki seçim sonrası ralliye şüpheyle yaklaşıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en başarılı kurumsal yatırımcılarından Richard Bernstein ABD borsalarındaki yükselişte endişe verici hareketler olduğunu belirtiyor. Bernstein’ı en çok kaygılandıran problem büyük teknoloji hisselerinin rallinin lideri konumunda bulunması.

Yatırım danışmanlığı şirketi Richard Bernstein Advisors’ın CEO’su ve Baş Yatırım Sorumlusu olan Bernstein CNBC’ye verdiği demeçte borsadaki lider sektörlerin daralmasının piyasa döngüsünü sonlandıracak bir olay haline geleceği konusunda uyarıyor.

Onlarca yıldır Wall Street’te bulunan ve uzun süre Bank of America’nın yatırım danışmanlığı birimi Merrill Lynch’in stratejisini yürüten Bernstein borsa rallisine ilişkin, “Tamamen zıttına hareket etmek istemelisiniz. Erken döngüler geniş piyasa liderleri tarafından domine edilir” ifadelerine yer verdi. Tecrübeli yatırım uzmanı teknoloji hisselerinin liderliğinin dikkatli olmak için zorlayıcı bir sebep olduğunu düşünüyor.

Bernstein teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq Endeksi’nin güçlü performansına karşı Russell 2000 Endeksi’ni karşılaştırıyor. Borsa uzmanı iki endeks arasındaki farkı “ekonomi ve şirket kârları için ayı piyasası işareti” olarak adlandırıyor.

Bu yıl içerisinde Nasdaq Endeksi %32 oranında yükseliş gösterirken ekonomiye daha duyarlı olan düşük sermayeli şirket hisselerinin bulunduğu Russell 2000 Endeksi ise neredeyse düz bir seyirde ilerledi.

Bernstein teknoloji hisselerinin piyasadan ayrı güçlü performansıyla alakalı, “Dar piyasa liderliği ekonomi veya kâr gücünün işareti değildir. Eğer daha geniş bir piyasa liderliği olursa rallinin daha güçlü temellerle daha uzun süre ilerleyeceğini düşünüyorum” görüşlerine yer verdi.

Yatırım uzmanı bu yıl momentum yakalayan hisseleri de dahil olmak üzere teknoloji hisselerinin halen ağırlığının üzerinde işlem gördüğünü düşünüyor. Bernstein Mart 2019’da yatırımcıların tehlikeli bir şekilde yeni bir ‘dot-com’ krizine çekildiği konusunda uyarmıştı.

Teknoloji hisseleri kolay hedef

Bernstein sert piyasa düzenlemeleri ve tröst karşıtı politikalar riskinin ayı piyasası ihtimalini artırdığını belirtiyor. Borsa uzmanı, “Düzenlemeler ve anti tröst konusuna bakarsak insanların burada biraz dar görüşlü olduğunu düşünüyorum. Büyük teknoloji şirketleri şu anda her politikacı için dev bir odak noktası. Kolay bir hedef ve (cezalandırılmaları durumunda) gerçekten de çok fazla insanı üzülmeyecektir” dedi.

Bernstein, teknoloji sektörünün en popüler şirketlerinin Demokratlar tarafından tekel oluşturmaları nedeniyle hedef alındığını, Cumhuriyetçiler tarafındansa ifade özgürlüğüne zarar verdikleri gerekçesiyle suçlandığını belirtiyor. Borsa uzmanı ayrıca hem korona virüs sürecinin hem de başkanlık seçiminin etkilerinin piyasalarda ve ekonomide hissedilmeye devam edeceği konusunda uyarıyor.

Wall Street seçimi erken kutluyor

 

Wall Street seçim karmaşasını sevdi

 

ABD seçimlerinin kazananı teknoloji hisseleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SIPX06 Kasım 2020 16:16

    Ralliyi baştan yaptı zaten hemşerim direncine geldi endeks patates olmaya çeyrek var açılsında gör.