E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD seçimlerinin kazananı teknoloji hisseleri---

ABD seçimlerinin kazananı teknoloji hisseleri

ABD seçimlerinin kazananı teknoloji hisseleri
04 Kasım 2020 - 16:40 borsagundem.com

Anketlerdeki beklentilerin aksine Trump’ın seçimlerde güçlü bir geri dönüş yapması evde kalma hisseleri olarak da bilinen dev teknoloji şirketlerinin hisselerinin yükselmesini sağladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD seçimlerinde erken sonuçlar başkanlık yarışının çekişmeli geçeceğini gösteriyor. Bun karşın borsalarda ise tanıdık bir görüntü var. Evde kalma hisseleri olarak da bilinen teknoloji hisseleri vadeli endekslerde güçlü bir yükseliş gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın salıncak eyaletlerde öne geçtiği haberlerinin ardından Nasdaq 100 aralık ayı kontratları %2,4 oranında yükselirken S&P 500 vadelileri de %0,8 oranında yukarı yönü gösterdi. Anketlerin Joe Biden’ı göstermesinin ardından oylama sonuçlarındaki karışık görüntü teknoloji sektöründeki dev sermayeli şirketler klasik ekonomi hisselerinin aksine çıkış yakaladı ve Kovid-19 karantinası sürecine benzer bir tablo oluşturdu.

Bloomberg’in haberine göre, Invesco’nun Küresel Piyasalar Baş Stratejisti Kristina Hooper bu piyasa hareketini Demokratların hem ABD Kongresi’ni hem de Beyaz Saray’ı kazandığı mavi dalga ihtimalinin dışarıda bırakılması olarak açıklıyor. Analist bu durumun borsa liderliğinde yeni bir dönemi başlatması mümkün olsa da yatırımcıların bunun yerine korona virüs salgını sürecinde faydalandıkları evde kalma hisselerini tercih ettiğini belirtiyor.

Hooper konuya ilişkin açıklamalarında, “Bu durum daha yavaş bir ekonomik büyüme ortamının, pandemiden kurtulma konusundaki daha büyük zorlukların, daha sınırlı mali teşviklerin ve tüm bu nedenlerle oluşan korumacı ve uzun vadeli büyüme tercihlerinin işareti olabilir. Bununla birlikte tabii ki teknoloji sektörü uzun vadeli büyümenin timsali haline geldi” ifadelerini kullandı.

Düşük sermayeli halka açık şirketlerin bulunduğu Russell 2000 Endeksi geçen ay Mart 2018’den bu yana ilk kez Nasdaq’ı gerisinde bırakacak bir performans geçirdi. Buna karşın yatırım danışmanlığı şirketi DWS Group’a göre bölünmüş hükümetin oluşturacağı statüko büyük ihtimalle dev teknoloji şirketlerine yarayacak.

DWS Group Amerika Birimi Baş Yatırım Sorumlusu David Bianco, “Eğer karışık bir hükmet olursa bu teknoloji şirketleri için yine de iyi bir ortam oluşturacaktır. Kurumsal vergilerde büyük artış görme ihtimaliniz oldukça düşer. Teknoloji sektörü de dahil olmak üzere tüm işletmeler için daha az değişiklik, daha fazla statüko, vergilerde ve düzenlemelerde daha fazla istikrar sağlanacaktır” görüşlerine yer verdi.

Biden ismi petrol fiyatlarını yükseltti

 

Commerzbank: Trump'ın zaferi doları güçlendirir

 

ABD seçimlerinden sonra dolar ne olacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)