E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü fon yöneticisi teknolojiden vazgeçmiyor---

Ünlü fon yöneticisi teknolojiden vazgeçmiyor

Ünlü fon yöneticisi teknolojiden vazgeçmiyor
18 Şubat 2022 - 12:51 borsagundem.com

Teknoloji alanındaki iddialı yatırımlarıyla bilinen fon şirketi Ark Invest’in Kurucusu Cathie Wood, sektördeki geri çekilmenin kısa vadeli olmasını öngördüğünü açıkladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyaca ünlü fon şirketi Ark Invest'in Kurucusu Cathie Wood Perşembe günü yaptığı açıklamada, inovasyon odaklı portföyündeki teknoloji şirketlerinin büyük ölçüde değerinin altında olduğunu ve fonunun son dönemlerde maruz kaldığı satışların kısa ömürlü olduğuna inandığını söyledi.

Wood CNBC’deki açıklamasında, “Önemli bir düşüş yaşadık. İnovasyon alanının pazarlık dip bölgesinde oluğumuza inanıyoruz. Teknoloji stoklarımız potansiyellerine göre çok düşük değerlerde. Bize beş yıl verin. Derinlemesine bir değer portföyü yönetiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre göre Ark Invest’in amiral gemisi olan Ark Innovation ETF’si 2020 yılında pandemi kaynaklı evde kalma sürecinde teknoloji hisselerinin yükselişiyle büyük bir ivme yakalamıştı. Ancak fon 2022 yılında teknoloji hisselerinde odaklanan satışlar nedeniyle yıl başından itibaren %26 değer kaybetti. Ark Invest’in Zoom, Teladoc Health ve Roku gibi bazı büyük yatırımları, bu yıl faiz oranlarının yükselmesi beklentileriyle %70'e kadar düşüş gösterdi.

Wood konuyla ilgili açıklamasında, “En büyük endişemiz, yatırımcılarımızın geçici kayıp olduğuna inandığımız şeyi kalıcı kayıplara dönüştürmeleridir” dedi.

Daha yüksek faiz oranları genellikle inovasyona yatırımlarının getirilerini erozyona uğratmasıyla biliniyor. Düşük faiz ortamında gelecekteki yüksek getirilerden avantaj sağlayan büyüme odaklı şirketler faiz oranlarının artmasıyla birlikte yatırımcılar için daha az cazip görünüyor.

Wood, Microsoft gibi olgunlaşmış büyük teknoloji şirketlerinin hiçbirine yatırım yapmadıklarını söyledi. ARKK, DNA'dan otomasyona, robotikten yapay zekaya kadar çeşitli sektörlerde dengeleri değiştirecek teknolojilerin ön saflarında yer alan şirketlere yatırım yapıyor. Wood’un en iyi yatırımları arasında Tesla, Exact Sciences, UiPath ve Coinbase gibi şirketler bulunuyor.

Ünlü yatırımcı, “Bugün 90'ların sonunda yaptıklarının tam tersini yapan yatırımcılarımız var. Kaçıp saklanmayı tercih ediyorlar. Enflasyon ve faiz oranları sebebiyle bu risksiz bir tercih. Saklandıkları yerse performans endeksleri. Geçmişe doğru kaçıyorlar. Eğer haklıysak ve gelişen yıkıcı yenilik geleneksel dünya düzenini değiştirecek ve bozacaksa, bu performans endeksleri asıl riskin olduğu yerdir. Bizim portföylerimizi değil” ifadelerine yer verdi.

FactSet verilerine göre, bu düşük performansa rağmen, ARKK'ı bugüne kadar 70 milyon dolardan fazla net yatırımcı varlığı çekti. İnovasyon yatırımcısı, büyüme odaklı hisselerdeki enflasyonist düşüşlerin önünde sonunda biteceğine ve deflasyon güçlerinin geri döneceğine inandığını söyledi.

Wood, “Olup bitenlerin çoğu tedarik zinciriyle alakalı. Ekonomide inşa eden deflasyonel güçlerin oldukça kuvvetli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Uzun vadeli yatırımın süresi kısalıyor

 

Kripto düşüşü kurumsal yatırımcılar için fırsat mı?

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)