E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto düşüşü kurumsal yatırımcılar için fırsat mı?---

Kripto düşüşü kurumsal yatırımcılar için fırsat mı?

Kripto düşüşü kurumsal yatırımcılar için fırsat mı?
18 Şubat 2022 - 11:24 borsagundem.com

Kripto paralardaki sert düşüşler Wall Street şirketleri için yatırım fırsatı olabilir. Kripto paralarda kurumsal yatırımları şekillendiren faktörler devrede. Bitcoin’in ise önümüzdeki aylarda Ethereum’un üzerinde performans göstermesi bekleniyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından Bitcoin 3 aylık bir düşüş trendine girdi ve 24 Ocak günü 32,983 dolara geriledi. Bu düşüş Bitcoin’in zirvesinden %50’lik düşüşe işaret etti. Bitcoin şimdi 41,160 dolar seviyesinde seyrediyor ve rekor seviyesinden %40 düşüşte. Ancak volatilite ile ocak ayındaki satış dalgaları, kurumsal yatırımcıların kripto paralara yönelik ilgisini sona erdirmedi.

Northern Trust Küresel Piyasa Danışmanlığı Başkanı Justin Chapman, “müşterilerimizin kripto paralara yönelik algısında düşüş görmüyoruz” dedi. Deavmında, “müşterilerimizle konuştuğumuzda beklentilerinin yüksek olduğunu görüyoruz ve beklentileri yükselmeye devam edecek” ifadesini kullandı. BKCoin Kurucu Başkanı Carlos Betancourt, “bence bu yatırımcıların piyasaya iyi bir giriş noktası bulabilme konusunda daha rahat hissetmesini sağladı” dedi.

Buna rağmen Bitcoin’de işlem hacmi geçmiş dönemlere kıyasla düşük seyrediyor. Düzenleme alanındaki gelişmeler de kurumsal yatırımcıların algısı üzerinde büyük bir etkiye sahip. Chapman, “düzenlemelerin gelecek 24 ay içinde her ülkede değişme ihtimali oldukça yüksek” dedi. Açıklamasında “büyük kurumsal yatırımcılar için, klasik yatırım araçlarına benzer Bitcoin ETF’leri oluşturulabilir” ifadelerine yer verdi. ABD düzenleyicileri bugüne kadar hiçbir ‘spot Bitcoin ETF’sine’ onay vermedi.

Ancak bu tür ürünler Kanada, Almanya ve İsviçre gibi ülkelerde sunuluyor. Finans kurumları da farklı borsalar üzerinden en iyi fiyatı bulmalarına imkan tanıyacak teknolojilere talep gösteriyor. Chapman, “bence kripto paraların zorluklarından bazıları, işlem platformları ve borsaların hızla çoğalması oldu” dedi. Açıklamasının devamında, “geleneksel borsalarda belirli bir varlık sınıfı için nereye gitmeniz gerektiğini biliyorsunuz. Ancak kripto alanında, en iyi fiyatı alabilmek için farklı sağlayıcıları araştırmanız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

SEC’in Binance soruşturması

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD birimi ile Binance’in Kurucusu Changpeng Zhao ile ilişkisi bulunan iki yatırım şirketi arasındaki bağı inceliyor. Sigma Chain ve Merit Peak isimli iki yatırım şirketi, Binance’in ABD birimi üzerinden kripto işlemleri yapan piyasa yapıcılar olarak rol oynuyor. Düzenleyici kurum ise Binance’in bu iki şirketle olan ilişkisini müşterilerine nasıl yansıttığına odaklanıyor.

Binance’den Market Watch’a yapılan açıklamada, “piyasa yapıcı aktiviteleri hem geleneksel finans hem de kripto alanında standarttır” dendi. Devamında, “bu kurumlar likidite sağlar ve doğrudan sağlıklı, canlı ve etkin bir borsayı destekler. Bu da son kullanıcının faydasınadır” ifadeleri kullanıldı. Binance’e yönelik soruşturma kripto dünyasında da dikkat çekti.

SEC’in Binance’e yönelik yaptırım önlemleri alıp almayacağı izleniyor. Bu durum ise SEC’in birçok kripto paranın menkul kıymet olduğu yönündeki iddiasına yönelik uzun süredir devam eden bir tartışmaya işaret ediyor. Hukuk şirketi Lowenstein Sandler Ortağı Christopher W. Gerold, “ben kanunlarla ilgileniyorum ve SEC’in bu konuda temel alacağı kanunlara bakıyorum. Hangi kripto paraların menkul kıymet olarak değerlendirildiğini söyleyecekler?” dedi. Devamında, “elbette işlem gören menkul kıymetler varsa ve bunlar açıklanmayan ilişkilerle manipüle ediliyorsa, bu sahtecilik olarak adlandırılabilir” ifadesini kullandı.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre soruşturma, Binance’in tüm dünyada düzenleyicilerin odağında olduğu bir dönemde baskıları artırabilir. Japonya, İngiltere, Kanada ve Hong Kong gibi farklı ülkeler ve bölgelerde düzenleyici kurumlar geçtiğimiz yıl Binance’e uyarıda bulunmuştu.

Bitcoin Ethereum karşısında yükseliyor mu?

Yapay zeka temelli yatırım platformu Toggle’ın analizine göre Bitcoin önümüzdeki üç ay içinde Ethereum’dan %33 daha yüksek performans gösterecek. Platform kasım ayında 2018 yılından bu yana en düşük seviyesine gerileyen Bitcoin ve Ethereum fiyatlarını analiz etti. Ancak Toggle kısa vadede yukarı yönlü bir trend beklentisi içinde. Toggle CEO’su Jan Szilagyi, “kripto para yatırımı yapmak istiyor ve hangisini alacağınızı bilemiyorsanız, belki de Bitcoin’in Ethereum’dan daha yüksek performans gösterme ihtimali dikkatinizi çekebilir” dedi.

Devamında, “her ikisini de almayı düşünebilirsiniz, ancak yalnızca bir kripto paraya yatırım yapacaksanız, sistem rüzgarın Bitcoin’den yana olduğunu gösteriyor” ifadesini kullandı. Ancak analizlerin geçmiş fiyat verileri üzerinden yapıldığını da ekledi. Dijital varlıklar oldukça yeni bir alan olduğu için, “kripto paralarda fiyat hareketlerini nelerin tetiklediğini halen anlamaya çalıştığımız bir süreçteyiz” dedi.

Finans devinden altın tahmini

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

Günün önemli şirket haberleri 18/02/2022

 

Morgan Stanley, Fed'den 2022'de 6 faiz artırımı bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)18 Şubat 2022 12:01

    Hepsi değil ama bazı kriptolar Geleceği şekillendirecek. Geleceği inşa edecek. Hepsi değil. o bakımdan büyük şirket, firma, kobi vb yerine bazı gençler kafa kafaya verip kendi finanslarını sağlayıp, hayallerini kodlara dökecek.  Bazıları büyük firmalarca satın dahi alınacaktır. Bu alan geleceği inşa edenleri kendine çeken bir dünya oldu. Örnek: global ehliyetler, pasaportlar,denetimler,plaka ev tapu tescil işleri, hem güvenlikli hemde dünyada bakılınca klitli anahtarı ile ulaşılabilir. :D  Dünya küçülecek. Sanal ofisler, global ticaret yolları anlaşmaları değişecek. Bir x firma finans arıyor. Benim ürünlerimi 3d yazıcılar ev  yapmaya başladı. dunya kuculecek