E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÜnlü ekonomist Murat Sağman’ın kaleminden çok satan kitap: Borsada Oynanmaz---

Ünlü ekonomist Murat Sağman’ın kaleminden çok satan kitap: Borsada Oynanmaz

Ünlü ekonomist Murat Sağman’ın kaleminden çok satan kitap: Borsada Oynanmaz
17 Ocak 2022 - 13:50 borsagundem.com

Mali piyasalardaki engin deneyimi ve değişken verileri yatırımcılar için anlaşılır kılması ile tanınan, ekonominin kâhini olarak da anılan Murat Sağman’ın ilk kitabı “Borsada Oynanmaz,” bir ayda ulaştığı 5. baskı ile önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye’nin yatırım alanındaki önde gelen danışmanlarından Murat Sağman, herkesin anlayabileceği bir yatırım başucu kitabı olarak tanımlanabilecek ilk kitabında borsada yatırım yapmak isteyenlere anlaşılır bir yol haritası çizerken yatırım yapmanın temel prensiplerini kendi geçmiş deneyimlerinden de yola çıkarak hikâye akıcılığında aktarıyor. Kitabı bir yatırım becerileri geliştirme fırsatı ve finansa bakış açınızı ve farkındalığınızı sorgulamanızı sağlayacak bir başucu kitabı olarak da değerlendirmek mümkün.

“Kitaptaki en önemli amacım borsanın bir oyun alanı değil yatırım aracı olduğunun altını çizmek.”

Ülkemizde “borsada oynamak” olarak ifade edilen kısa vadeli, korku veya yüksek heyecanla verilen, veriye dayanmayan kararların aslında yatırımcılık olmadığını ifade eden yazar, borsanın temel prensiplerini ve yatırım sepeti oluşturmanın inceliklerini aktarırken aynı zamanda “Kârlı Yatırım”ın da formülünü okura anlaşılır bir dille sunuyor.

Murat Sağman hakkında:

Murat Sağman, Galatasaray Lisesi'nden sonra Sorbonne Üniversitesi'nde Ekonomi ve Finans bölümlerini bitirdi. Yine aynı üniversitede Banka ve Finans üzerine master yaptı. ABD’de, Fransa’da ve Türkiye’de çeşitli finans kurumlarında ve bankalarda yöneticilik görevlerinde bulundu.

Kurucularından olduğu bir portföy şirketinin genel müdürlüğünü yaptı ve şirket daha sonra yabancı bir portföy şirketine satıldı. Sağman, finansal danışmanlık ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren Sagam Strateji Danışmanlık’ın kurucusudur. Bir Finansal Okuryazarlık gönüllüsü olarak FODER yönetim kurulu üyesidir. Hümanist Kitap yayınlarından çıkan Borsada Oynanmaz, yazarın ilk eseridir.

'Altın kahini' Sağman'dan portföy uyarısı: Varlık dağılımı önemli!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • !!!23 Ocak 2022 13:14

    Keşkeeee memlekette bu şahıs gibi, kültürlü, OKUMUŞ insanlar çoğunlukta olsa neysee......

  • Inanma18 Ocak 2022 08:22

    Borsada al sat yapmıyormu kendisi hiç inanmadım.akıllı iyi hisse seçiminde borsada iyi para var.konjektürü iyi bil krize yakalanma yeter.

  • Ve sonuç17 Ocak 2022 20:58

    Yazılanlar çizilenler yeni bir şeymiş gibi anlatmanın alemi yok.  Uzun vadeli yatırım iyi güzel de satmadan ya da elinden almadan yükselmeyeceği çok belli olan bir ortamda üst üste negatif ortamlardan faydalanıp rüzgarı arkasına alan spekülatör manipilatör denilen soytarılar  soygunculuk yaparken pratikte hiç bir kullanımı yok yazdıklarının!  Bu kadar uzman stratejist kahin çok şey biliyor ise bayağı bir zengin olmaları gerekir!  Aslına bakarsan bunların hepsi aynı kaba ediyor.  Örneğin bugün hepsi aynı ağız bankalar yükselecek dediler bayağı bir mal çaktılar!  Amerikan borsaları açıkken hepsi ...den korkuyor.  Yarın ve Çarşamba Amerika ya rağmen hayatta yükselmez yükseltmezler bu  ruhsuz hödükler.

  • Necmi kor17 Ocak 2022 20:15

    Tabi sen parayı yatır on sene bekle biz her gün kazanalım sana ucundan biraz

  • Mustafa17 Ocak 2022 14:24

    Türkiye'de tam kumar boşver sen Ne olduğunu bilmiyormuyuz

  • xyz17 Ocak 2022 14:06

    Şeyini sallasan ortalık uzmandan kahinden geçilmiyor!    

  • ali veli17 Ocak 2022 13:59

    ne kahinliğini gördük?? yıllardır denk geldiğimde dinlerim yüzeysel şeyler anlatır. sen ben de biliyoruz bunları.