E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü baş stratejistten boğa piyasası öngörüsü---

Ünlü baş stratejistten boğa piyasası öngörüsü

Ünlü baş stratejistten boğa piyasası öngörüsü
13 Haziran 2022 - 12:22 borsagundem.com

Piyasalarda devam eden sert düşüşe rağmen The Leuthold Group Baş Stratejisti James Paulsen, enflasyonda gelinen noktanın bir zirveye işaret edebileceğini, bunun hisse senedi piyasalarında bir ralli anlamına gelebileceğini söyledi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son 40 yılın en yüksek enflasyon verileri, dünya ekonomisinde bir durgunluk anlamına geliyor. Bu durum borsa yatırımcılarını olumsuz anlamda etkiliyor. The Leuthold Group’tan James Paulsen’a göre ise bu durum geçmişe fazlasıyla takılmak anlamına geliyor olabilir. Paulsen, “Enflasyon tarihi zirve yaptığında ekonomi zaten büyük ölçüde zarar görmüştü. Bugün ise eğer hala bir resesyon ihtimalinden bahsediyorsak, bunun çoktan yaşanmış olması gerekirdi” şeklinde konuştu. Businessinsider.com’dan Matthew Fox’un haberine göre, Paulsen yatırımcılara verdiği tavsiyede “Yatırımcıların gerçekten bakması gereken şey enflasyonun gerçekten zirve yapıp yapmadığıdır. Çünkü enflasyonist zirveler tarihsel olarak neredeyse her zaman hisse senedi piyasalarında 12 aylık bir yükseliş anlamına gelmiştir” dedi.

Enflasyonun zirve yaptıktan sonra ne kadar hafiflediği ya da sonucunda bir resesyonun gelip gelmediğine bakılmaksızın, hisse senedi piyasalarının bir sonraki yıl hep yükselişe geçtiğinin altını çizen Paulsen, S&P 500 endeksinin, tarihsel olarak yaşanan 17 enflasyonist dönemin hepsinin ardından gelen 12 ayda ortalama olarak yüzde 13,2 değer kazandığını belirtti.

Enflasyonda düşüş kademeli ve düşük eğimli bir düşüşten ziyade keskin bir düşüş olacak ve boğa piyasasını yeniden başlatacak.

 “2023 sonunda enflasyon yüzde 4 olacak”

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, enflasyonun Mayıs ayında zirve noktasına ulaştığına dair umutlar, ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi rakamlarının açıklanmasıyla yerini yine umutsuzluğa bırakmıştı. Petrol ve birçok emtiada yaşanan belirgin yükseliş de enflasyonun zirveye ulaştığını düşünmek için erken olduğunu gösteriyor. Paulsen yine de enflasyonda yaşanacak düşüşün yakın olduğu görüşünde. Paulsen’e göre, ABD’de enflasyon 2023 yılına kadar yüzde 4 aralığına kadar düşebilir. Paulsen’e göre bu düşüş kademeli ve düşük eğimli bir düşüşten ziyade keskin bir düşüş olacak ve boğa piyasasını yeniden başlatacak.

Enflasyonun hızlı bir şekilde normale dönmesinin FED’in sıkılaştırma politikasında bir esneklik yaratacağını ve bunun da tüketicilerin duyarlılığını artırarak ekonomiyi canlandırabileceğini belirten Paulsen, ekonominin bazılarının tahmininden çok daha sağlam temellere sahip olabileceğini söyledi. Paulse, enflasyonda yaşanacak keskin bir düşüşün yatırımcıların satın alma iştahını artıracağından ise emin.

“Büyüme birkaç yıl daha sürebilir”

“İstihdam verilerindeki olumlu hava ve düşük işsizlik rakamları göz önüne alındığında S&P 500 endeksinde kazançların hala yüksek olduğu söylenebilir” diyen Paulsen, ekonominin resesyonda ya da yakın gelecekte bir tehlikeyle karşı karşıya olduğuna dair bir işaret olmadığını belirtti. Paulsen son olarak “Eğer ekonomi halihazırda resesyonda değilse, son yıllarda yaşanan büyümenin ve genişleme birkaç yıl daha sürebilir” diye belirtti.

Boğa piyasasını geri getirecek 3 önemli değişim

 

Petrolde ABD enflasyonu ve Çin etkisi

 

Wall Street’te boğa piyasası beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)