E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te boğa piyasası beklentisi---

Wall Street’te boğa piyasası beklentisi

Wall Street’te boğa piyasası beklentisi
20 Nisan 2022 - 12:59 borsagundem.com

Ünlü borsa uzmanı Julian Emanuel enflasyon ve dış kaynaklı krizlere rağmen ABD borsalarının yükselişe geçeceğini öngörüyor. Emanuel’e göre boğa piyasasını bilançolar ve güçlü kalan tüketici talebini tetikleyecek

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street borsalarda düşüşlerin son günlerini yaşıyor olabiliriz. Borsa araştırmaları firması Evercore’un Kıdemli Genel Müdürü Julian Emanuel hisse sentlerinin pik yapan enflasyonla birlikte yukarıya doğru yöneleceğini öngörüyor.

Emanuel’in pozitif öngörüleri hisse senetleri ve tahvillerin aynı anda düştüğü son tarih olan 1994 yılına dayanıyor. Borsa uzmanı CNBC’deki röportajında söz konusu tarih için “Piyasalar durumu sindirdi ve bol miktarda darbeye maruz kaldı. Ortalıkta çok fazla ayı piyasası hissi vardı” dedi.

Ancak Emanuel daha sonraki süreçte piyasaların toparlandığını da hatırlattı. Ünlü borsa uzmanı, “Günün sonunda bilançolar üstün geldi. 2022 ve 2023 için düşündüğümüzde gördüğümüz şey de budur. Zira bir resesyon olacağını düşünmüyoruz” dedi.

 Borsa uzmanı 10 yıllık ABD Hazinesi tahil getirilerinin yılı %3,25’te bitireceğini öngörüyor. Haftaya %2,85 getiriyle başlayan 10 yıllık ABD Hazinesi tahvilleri 2018’den bu yana en yüksek getiri seviyesine ulaştı.

Boğa piyasası yatırımcısı güçlü tüketici harcamalarının ekonomiyi canlandırmasını bekliyor. Emanuel, “Bilançolardaki marjlar daralmadı çünkü fiyatlandırma gücü oradaydı” dedi.

Tüm bunlara karşın ünlü borsa uzmanı Wall Street’teki iyimserliğin son 30 yılın en düşük seviyesinde olduğu konusunda uyardı. Emanuel, en son AAII Yatırımcı Duyarlılık Anketi'ne atıfta bulundu.

13 Nisan'da sona eren haftada, ayı piyasası destekçileri boğalardan yaklaşık üçe bir oranında daha fazlaydı. Emanuel, bu sonuçları önemli bir karşıt gösterge olarak görüyor.

Emanuel, “İçerisinde bulunduğumu durum varlık piyasası perspektifinden bakıldığında halihazırda fiyatlanan şeyleri yönetebileceğinizle alakalıdır. Koşullar yurtdışında ne kadar zor olsa da ve şu anda Çin'de kesin bir yavaşlama görülüyor olsa da ABD tüketicisi hala sağlam” ifadelerine yer verdi.

Wall Street bilanço sezonunda ilerlerken borsa uzmanı şirketlerin enflasyon konusunda görüşlerini paylaşacağından şüphe duyuyor.

Emanuel şirketlerin enflasyon öngörülerine ilişkin, “Şirketlerden bu tür bir açıklama duymayacaksınız. Şirketlerin öngörülerinde bu tür bir risk almaları gerekmiyor. Ancak çok fazla ihtiyatlı olacaklarını düşünmüyoruz. Zira aslında somut kanıtları kendi başlarına görmediler” dedi.

Borsa uzmanı S&P 500 Endeksi’nin yılı 4.800 puanda bitireceğini öngörüyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre endeks Salı gününü 4,462 puanda bitirmişti. Endeksin söz konusu hedefe ulaşması için şu anda bulunduğu seviyeden %7’nin üzerinde yükselmesi gerekiyor.

Buffett’ın efsanesi sona mı erecek?

 

Bitcoin yeniden 40 bin doları geçti

 

Bakır ve demir fiyatları arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kılıç21 Nisan 2022 09:45

    İsfin isgyo ayı piyasası.

  • vatandaş 20 Nisan 2022 13:57

    Boğa falan anlamam ben ama devlet hissemiz olan vakıfbank hissesi de yıllardır paramıza çöktüler, vakıfbank yönetiminde Allah korkusu yok bunlar da vicdan yok bunlar utanmaz arlanmaz insanlar

  • vatandaş 20 Nisan 2022 13:52

    halk nasıl soyulur, alın teri nasıl yenilir öğrenmek isteyen vakıfbank yönetimine müracaat etsin