E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriUnicredit ve HSBC'den 5.6 milyar dolarlık geri alım kararı---

Unicredit ve HSBC'den 5.6 milyar dolarlık geri alım kararı

Unicredit ve HSBC'den 5.6 milyar dolarlık geri alım kararı
30 Ekim 2023 - 15:48 borsagundem.com

Avrupa'nın iki dev bankası Unicredit ve HSBC, toplamda 5,6 milyar dolarlık hisse geri alım programı duyurdu.

Küresel piyasalarda risk iştahı üzerinde baskı sürerken Avrupa'nın iki dev bankası İtalyan Unicredit ve İngiliz HSBC hisse geri alım programı açıkladı.

Bloomberght'de yer alan habere göre, Avrupa'nın iki dev bankası toplamda 5,6 milyar dolarlık hisse geri alım programı duyurdu.

UniCredit 2,6 milyar dolar kadar yeni bir hisse geri alım programı başlattığını ve alımlar için Goldman Sachs'ı yetkilendirdiğini bildirdi.

Dolaşımdaki hisse sayısı azaltarak gelecekteki birim hisseye düşen kazancı artıran hisse geri alımları, UniCredit'in Hisse fiyatını yükseltmeye çabalayan CEO Andrea Orcel'in başlıca hamlelerinden biri olarak kaydedildi.

UniCredit geçen hafta Avrupa Merkez Bankası'ndan (AMB) 2,5 milyar euroluk hisse geri alım programı başlatma yetkisi almıştı.

HSBC, hisse geri alımlarını 7 milyar dolara çıkaracak

HSBC de 3 milyar dolarlık yeni bir geri alım programı açıklarken, üçüncü çeyrek kârı piyasa beklentilerinin altında kalmasına rağmen yatırımcılara daha fazla getiri sağlama potansiyelinin ipuçlarını verdi.

HSBC kısa süre içinde 3 milyar dolarlık ek hisse geri alımına başlayacağını ve yıl içindeki toplam hisse geri alımlarını 7 milyar dolara çıkaracağını söyledi.

HSBC'den Türk hisse senedi piyasası analizi

 

HSBC'nin kârı beklentileri karşılayamadı

 

UniCredit'ten 300 milyon euroluk ortaklık hamlesi

 

ECB ve UniCredit, arasında anlaşmazlık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)