E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna'dan tansiyonu düşürecek adım---

Ukrayna'dan tansiyonu düşürecek adım

Ukrayna'dan tansiyonu düşürecek adım
14 Şubat 2022 - 12:34 borsagundem.com

Ukrayna'nın İngiltere Büyükelçisi Vadim Pristaiko, “Ukrayna savaşı önlemek için NATO'ya üyelik hedefinden vazgeçmeyi düşünebilir.” dedi.

Rusya'nın en önemli taleplerinden birisi olan Ukrayna'nın NATO'ya katılmaması konusunu Batı ülkeleri kabul etmedi. İttifakın herkese açık olduğunu belirten Avrupa devletleri "Putin'in diğer konulardaki görüşlerini değerlendirebiliriz" açıklamasında bulundu.

Ukrayna'nın Londra Büyükelçisi Vadim Pristaiko, BBC'ye verdiği röportajda ülkesinin savaşı önlemek için NATO'ya katılma arzusundan vazgeçmeye istekli olabileceğini söyledi.

ZELENSKİY BİDEN'I KİEV'E DAVET ETTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden'ı gerginliği düşürmek için Kiev'e davet etti.

Ukrayna Devlet Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, taraflar gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Ukrayna etrafındaki güvenlik durumunu ele aldı.

Zelenskiy, ülkesinin tüm riskleri anladığını ve her gelişmeye hazır olduğunu belirterek, "Ukrayna'ya karşı her gerginliği durduracağız. Ukrayna'nın başkenti Kiev, diğer şehirler Harkiv, Lviv, Dnipro ve Odesa güvenli ve sağlam koruma altında." değerlendirmesinde bulundu.

Biden'a ABD'nin Ukrayna'nın egemenliğine sarsılmaz desteği için teşekkür eden Zelenskiy, ülkesinin güvenliği olmadan Avrupa'nın güvenliğinin olmayacağına dikkati çekti.

İki lider, barış görüşmelerinin tekrar başlaması için diplomatik çabaları, ayrıca Rusya'ya olası yaptırımları ele aldı.

ABD ile savunma alanında aktif iş birliğini takdir eden Zelenskiy, "Henüz NATO üyesi değiliz. Bu nedenle ancak güçlü bir Ukrayna ordusu ülkemizin güvenliğinin teminatıdır." diye konuştu.

Biden'ı Ukrayna'ya davet eden Zelenskiy, Biden'ın yakın zamanda Kiev'e bir ziyaretinin güçlü bir sinyal ve gerginliği düşürmeye katkısı olacağını aktardı.(Akşam)

Ukrayna-Rusya savaşı borsaları nasıl etkiler?

 

Zelenskiy, Biden'ı Ukrayna'ya davet etti

 

Kanada, Ukrayna'daki askerlerini çekti

 

Rusya-Ukrayna krizinde flaş açıklamalar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Siyahbeyaz14 Şubat 2022 17:53

    Savas bahane petrol fiyatlari sahane senelerdir ayni tiyatro

  • Yemezler14 Şubat 2022 15:41

    Güvenli liman yerinde sayıyor piyasayı yangın yerine çevirmeye çalışıyorlar alttan alan karlı olacak alışlar tabandan olsun küçük yatırımcı kaybetmesin

  • Yorum14 Şubat 2022 15:13

    Yürrü rusya arkanda biz varız savaş eninde sonunda olacak hazır coronadan ölmeden abd ile savaşarak ölelim biri çıkacak ve abdyi bitirecek işte o gün çok yakında olacak

  • hım14 Şubat 2022 18:22

    sonra rus ayısı senin için gelecek biz natoya kimin yüzünden girdik

  • Mucise Reis ;)14 Şubat 2022 13:36

    ABD ne diyor ? olmaz Neden ? Fransa-Almanya-İngiltere idi. İngiltere hoopp breexıt çıktı... Avrupa birliği glonbal krizlede baya zorlandı. Suriyeli gokçenler afganalr Afıkalılar İspanyadan bilmem ne göçmenleri derken Avrupa yuku arttı. Birde Rusya -Avrupa karşı karşıyagelmezk istemıyor aslına. İngiltere zaten birlikten çıkınca bir ofollado, özellikle kripto paralar finans merkezının dağıldığını ABD nin bunu ingiltereye karşı koz kullanabileceğini ortaya çıkartı. Almanya ABD nin ekonomık baskısı ile zaten Trump-merkel geriliminden darbe yedi. Şimdi avrupa  yaa barışın ukrayna-rusya  diyor. Alman miferlerden mesaj gitti zaten. İngilizlerde yeni modellerinde risk almak istemıyor. ABD gerilimden şanslı çıkacak savaş deılde, ırak gibi, suriye gibi ortam arzusunda. Türkiye o bakımdan asla ve asla önce BARIŞ demeli. Herkeslere inat. ABD yunanistanada kurdu askerı uslerı bu fırsat ile.. ABD çakal... Kanal ist olsa ABd geçse bizde taraf olacaktık . lozan+montro var

  • azmi14 Şubat 2022 12:52

    Abd , Polonya ve Ukrayna üzerinden Rusya'yı çevreleme peşindeyken , Ukrayna'nın Nato'ya üye olması bu düşünceyi pekiştirecekken , üyelikten vazgeçme düşüncesi neyi çağrıştırır. Rusya'nın galibiyetini..