E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKanada, Ukrayna'daki askerlerini çekti---

Kanada, Ukrayna'daki askerlerini çekti

Kanada, Ukrayna'daki askerlerini çekti
14 Şubat 2022 - 00:33 borsagundem.com

Kanada’nın, Ukrayna polisi ve askeri birliklerine eğitim vermek üzere bu ülkede bulunan askeri personelini tahliye ettiği bildirildi

Batı ülkelerinden vatandaşlarına "Ukrayna'yı terk edin" çağrıları sürerken Kanada, bu ülkedeki askerlerini tahliye etti. 

Kanada Ulusal Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, ‘’Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik haksız saldırganlığıyla bağlantılı karmaşık operasyonel ortamın bir sonucu olarak, Kanada Silahlı Kuvvetleri Müşterek Görev Gücü bileşenleri, Avrupa'nın başka yerlerine geçici olarak yeniden yerleştirilme sürecindedir.’’ denildi.

Geçici konumlandırmanın, görevin sona erdiği anlamına gelmediği, kararın askeri personelin emniyeti ve güvenliğini sağlama adına alındığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

‘’Operasyonel güvenliğin önemli bir bileşeni olduğu eğitim görevimizin en önemli önceliği personelimizin korunmasıdır. Bu nedenle, bazı güçlerimizi Ukrayna dışına yerleştirdiğimizi teyit etsek de sayıları, yerleri veya gelecekteki görevlerini tartışmayacağız. Kanada Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna halkına ve güvenlik güçlerinin kapasitesini artırma misyonuna bağlılığını sürdürmektedir.’’

Öte yandan, Kanada basınına yansıyan haberlere göre, yaklaşık 260 askerden oluşan Kanada askeri birliği Polonya'ya nakledildi.

Bu arada, Kanada Dışişleri Bakanlığı da başkent Kiev’deki büyükelçilik diplomatik operasyonlarını ve personelini, Polonya sınırındaki Lviv şehrine taşıdı.

Kanada Dışişleri Bakanlığı, daha önce de diplomatik personelin ailelerini Ukrayna'dan tahliye etmiş, personel sayısını da azaltmıştı. 

Rusya-Ukrayna krizinde flaş açıklamalar

 

Ukrayna sakin: Hava sahamız açık kalacak

 

Gözler Ukrayna etrafındaki askeri hareketliliğe çevirdi

 

Ukrayna krizi Biden-Putin zirvesinde ele alındı, ilk açıklamalar geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Batı dedikleri14 Şubat 2022 10:35

    Batılılar Gürcistana yaptıklarını Ukranyada tekrarlıyorlar. Ukranyayı kışkırtıp Ruslara yem yaptılar. Batıya güvenerek işe koyulmak en büyük aptallık Şİmdiden kaçıyorlar. Batı çok adidir.

  • Vatandaş14 Şubat 2022 09:51

    Bırakın girsinler birbirlerine milletin derdi bizi mi gerdi.