E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy, Biden'ı Ukrayna'ya davet etti---

Zelenskiy, Biden'ı Ukrayna'ya davet etti

Zelenskiy, Biden'ı Ukrayna'ya davet etti
14 Şubat 2022 - 03:38 borsagundem.com

Biden-Zelenskiy telefon görüşmesinin ayrıntıları belli oluyor. Ukrayna Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Zelenskiy ABD Başkanı Biden'ı Ukrayna'ya davet etti


Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden'ı gerginliği düşürmek için Kiev'e davet etti.

Ukrayna Devlet Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, taraflar gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Ukrayna etrafındaki güvenlik durumunu ele aldı.

Zelenskiy, ülkesinin tüm riskleri anladığını ve her gelişmeye hazır olduğunu belirterek, "Ukrayna'ya karşı her gerginliği durduracağız. Ukrayna'nın başkenti Kiev, diğer şehirler Harkiv, Lviv, Dnipro ve Odesa güvenli ve sağlam koruma altında." değerlendirmesinde bulundu.

Biden'a ABD'nin Ukrayna'nın egemenliğine sarsılmaz desteği için teşekkür eden Zelenskiy, ülkesinin güvenliği olmadan Avrupa'nın güvenliğinin olmayacağına dikkati çekti.

İki lider, barış görüşmelerinin tekrar başlaması için diplomatik çabaları, ayrıca Rusya'ya olası yaptırımları ele aldı.

ABD ile savunma alanında aktif iş birliğini takdir eden Zelenskiy, "Henüz NATO üyesi değiliz. Bu nedenle ancak güçlü bir Ukrayna ordusu ülkemizin güvenliğinin teminatıdır." diye konuştu.

Biden'ı Ukrayna'ya davet eden Zelenskiy, Biden'ın yakın zamanda Kiev'e bir ziyaretinin güçlü bir sinyal ve gerginliği düşürmeye katkısı olacağını aktardı.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Telefon zirvesiyle ilgili Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada ise ABD Başkan'ı Joe Biden'ın, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e telefonda ABD'nin Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığını yinelediği bildirildi. 

Zelenskiy: Rus askeri birlikleri Ukrayna sınırından çekilmeli

 

ABD Başkanı Biden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü

 

Zelenskiy'den gerginliğe dair açıklama: Panik yok

 

Zelenskiy ve Biden, Donbas'ı görüştü

 

Biden, Zelenskiy'e destek sözünü yineledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)