E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya-Ukrayna krizinde flaş açıklamalar---

Rusya-Ukrayna krizinde flaş açıklamalar

Rusya-Ukrayna krizinde flaş açıklamalar
13 Şubat 2022 - 19:21 borsagundem.com

Rusya-Ukrayna arasındaki kriz hız kesmeden devam ediyor. Sınır hattında tansiyon sürekli yükselirken, arka arkaya açıklamalar geliyor.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizle ilgili son gelişmeler dakika dakika şöyle;

21: 15 - ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Valdimir Zelenskiy telefonda görüştü. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, görüşmede Biden’ın ABD'nin Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığını yinelediği kaydedilerek, ABD'nin müttefikleri ve ortaklarıyla birlikte Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik herhangi bir saldırganlığına süratle ve kararlı bir şekilde yanıt vereceğini açıkça belirttiği aktarıldı. Açıklamada, Biden ve Zelenskiy’nin Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınağa yanıt olarak “diplomasi ve caydırıcılık” üzerinde anlaştıkları aktarıldı.

21:05 - Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, 'Rusya'nın askeri faaliyetlere ilişkin bilgi talebine yanıt vermemesi'ni gerekçe göstererek, Ukraynalı yetkililerin Rusya ve Viyana Belgesi’ne üye olan diğer ülkelerle 48 saat içinde toplantı çağrısı yaptıklarını duyurdu.

20:10 - Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, ülkesinin ABD'den 180 ton mühimmat aldığını açıkladı. Reznikov, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Dostlarımız uyumuyor" mesajı paylaştı. Litvanya Savunma Bakanlığı da hafta sonu Ukrayna'ya savunma yardımı gönderildiğini duyurdu.

19:45 - Pentagon Sözcüsü John Kirby, Fox News Sunday programına katıldı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edeceğini öne sürmek ne tür istihbaratlara ulaşıldığı yolundaki bir soruya Kirby şu yanıtı verdi: "Aslında faktörlerin bir kombinasyonuydu. Gördüğümüz bir istihbarat mozaiği. Spesifik olarak bahsedemem fakat iyi istihbarat kaynaklarımız ve onlar bize durumun Putin için bir tür kreşendo fırsatı olmaya doğru gittiğini söylüyorlar."

18:50 - “DEMOKRASİNİN GÜCÜNÜ HAFİFE ALMA”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e seslenen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, “Demokrasinin gücünü hafife alma. Biz barışçı bir komşuluk istiyoruz, karşılıklı saygı istiyoruz. Ukrayna'nın boynundan ipi çıkarın, birlikte çözüm arayalım“ dedi.

Avrupa'daki büyüyen savaş tehlikesi konusunda uyarıda bulunan ve Ukrayna çevresindeki gergin güvenlik durumundan Rusya'yı sorumlu tutan Steinmeier, "Doğu Avrupa'da bir askeri çatışmanın, bir savaşın ortasındayız ve bundan Rusya sorumludur" dedi. Cumhurbaşkanı Steinmeier, "Rusya'nın asker konuşlandırmasını yanlış anlamak mümkün değil. Bu Ukrayna için bir tehdit. Ancak Ukrayna halkının korku ve tehdit olmadan yaşama, kendi kaderini tayin etme ve egemenlik hakkı var. Bunu yok etmeye çalışan herkese kararlılıkla cevap vereceğiz" ifadelerini kullandı.

18.10 - ABD Başkanı Joe Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, bugün yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'yı bu hafta işgal edebileceğini söyledi. Sullivan, buna karşın diplomasinin üstün geleceğine dair umut taşıdıklarını da ifade etti. Sullivan "Diplomasi üzerine çalışmayı sürdürüyoruz, fakat Rusya ilerlediği takdirde müttefik ve ortaklarımızda birlikte birleşik ve kararlı bir şekilde yanıt vermeye de hazırız" dedi.

18. 00 - Washington Yönetimi Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline yönelik zaman verirken, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile telefon görüşmesi gerçekleştireceği açıklandı.

17.45 - Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa barışına yönelik tehdidi "çok çok ciddi" olarak nitelendirdi. Parlamentodaki Cumhurbaşkanı seçiminin ardından kısa bir değerlendirme yapan Scholz, "Ukrayna'ya karşı askeri bir saldırı olursa, tepkiler ve dikkatle hazırladığımız yaptırımlar devreye girecek" dedi.

17.30 - Ukrayna, Batı'nın sınırları yakınında tatbikat yapan Rus birliklerinin her an işgal için harekete geçebileceği uyarılarına rağmen hava sahasını uluslararası seyahatlere açık tutma sözü verdi. (Hürriyet)

Rusya ile çatışma olursa Ukrayna'da İngiliz askeri olmayacak

 

Rusya-Ukrayna gerginliği zirvede: ABD 6. Filo'yu harekete geçirdi

 

ABD'den kritik iddia: Rusya işgale o tarihte başlayabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sonsuz14 Şubat 2022 11:52

    Rusya ne diyor peki? Rusyanın saldıracağını amerika çiftleşik devleti söylüyor. almanya dur etme eyleme diyor.

  • Kuti13 Şubat 2022 23:58

    Kapitalist sistemin bitmeyen vede hiç bitmeyecek oyunları,

  • Fuat13 Şubat 2022 22:07

    Büyük şeytan şeytanlık peşinde

  • fafa13 Şubat 2022 21:57

    Amerika savaş çıkması için çırpınıyor.Silah satacaklar,Rusya'yı ufalıyacaklar.

  • Hangisi13 Şubat 2022 20:29

    Burada amaç nedir. Ukrayna nin haklarini savunmak mı, yoksa , Rusya ile Ukraynayi savaşa sürüklemek mi, yoksa Avrupa nin çıkarlarını korumak mi, yoksa savaş başladı diye açıklama yaptıktan sonra Amerikan kuvvetleri Avrupa ulkeleriyle hep birlikte Rusya birliklerini yok edip Rusya ya ağır darbe vererek ağır ve sağlam anlaşmalara imza atmasını saglamak mı. Bana sanki son söylediklerimi kafalarinda önceden planlamışlar ve bunu uygulayacaklar gibi geldi

  • wers13 Şubat 2022 19:45

    bu ortamda havayollarına yatırım yapmak cesaret ister