E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporUEFA, üye federasyonlardan karar istedi---

UEFA, üye federasyonlardan karar istedi

UEFA, üye federasyonlardan karar istedi
28 Nisan 2020 - 15:48 borsagundem.com

UEFA, ülkelerin futbol federasyonlarından, 25 Mayıs'a kadar liglere ilişkin kararlarını bildirmesini istedi

BBC'nin haberine göre UEFA, ülkelerin futbol federasyonlarından, 25 Mayıs'a kadar liglerinin devam edip etmeyeceği veya sezonun iptal edilmesi yönündeki kararlarını bildirmesini istedi.

İngiltere Premier Ligi bu hafta 'Project Restart' sloganıyla sezonu sürdürme planlarını hızlandırdı. Hatta Arsenal, Tottenham, Brighton ve West Ham antrenman sahalarını bireysel çalışma için oyunculara açtı bile.

Plana göre Premier Lig, UEFA'nın Avrupa Ligleri planlamasına uymak için 8 Haziran'da yeniden başlayacak.

UEFA'nın, diğer üye ülke federasyonlarına da koronavirüs krizinden sonra sezonu nasıl bitirmeyi planladıklarını bildirmeleri için 25 Mayıs'a kadar süre verdiği kaydedildi.

UEFA'nın yeni bir genelge yayınladığı ve "Federasyonlar veya ligler UEFA ile, liglerin yeniden başlama tarihi ve lig formatı da dahil olmak üzere yerel liglerin planlı olarak yeniden başlatılması için 25 Mayıs 2020'ye kadar iletişime geçmelidir." ifadesini kullandığı belirtiliyor.

UEFA'nın, birkaç gün sonra Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin yeniden başlatılması ile ilgili kararların alınabileceği bir sonraki yürütme komitesi toplantısı nedeniyle böyle bir tarih belirlediği belirtiliyor.

UEFA bazı liglerin "Özel durum" gerekçesiyle iptal edilebileceğini kabul ederken, yetkililerden ekiplerin Avrupa yarışmalarına hak kazanabilmeleri için gerekirse "farklı bir format" uygulamasını da istedi. Eğer ulusal ligler sezonu tamamlamayı tercih ederse, ülke federasyonlarının Avrupa liglerine gitmeye hak kazanacak kulüpleri seçmek için bir karar vermesi gerekecek.

UEFA gerekirse ülke federasyonları tarafından seçilen ekipleri "reddedebilecek veya değerlendirmeye alabilecek".

Beşiktaş, bankalarla masaya oturacak

Beşiktaş'tan dev transfer operasyonu

Galatasaray, Babel'i bedava göndermeye razı

Galatasaray'da 8 futbolcuyla yollar ayrılıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)