E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUBS uyardı: Balon hisselerden kaçın---

UBS uyardı: Balon hisselerden kaçın

UBS uyardı: Balon hisselerden kaçın
19 Haziran 2020 - 16:03 borsagundem.com

23 Mart sonrası borsa rallisinde birçok adı duyulmamış şirket ciddi anlık yükseliş performansı gösterdi. Profesyonel yatırımcılar bu hisselerin tehlikeleri konusunda uyarıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük varlık yönetimi firması UBS zengin yatırımcılarına yaptığı uyarıda endekslerde son günlerde hızla yükselen hisselerden para kazanmanın çok yanlış bir strateji olduğunu belirtiyor.

UBS Küresel Varlık Yönetimi Birimi Baş Yöneticisi ve Kişisel Servet Danışmanı Charles Day geçtiğimiz piyasa rallisinde Fangdd Network Group ve Nicola Corp. gibi tanınmamış ve sadece birkaç gün hatta birkaç saat içerisinde çok katlı yükselen hisselerden kaçınılması gerektiğini söyledi.

Bloomberg'in haberine göre, Day varlıklı müşterilerine yaptığı tavsiyelerinde “Borsalarda adını daha önce hiç duymadığım şirketlerin bir anda en çok aktif hisseler haline geldi. Bu yatırımcıların gideceği bir yer değil. Bu belki borsacıların ya da hobi olarak borsayla ilgilenenlerin gideceği bir yer. Eğer zengin bir yatırımcıysanız bu hisselerden yüksek kazançları kaçırdığınız düşüncesini aklınızdan çıkarmalısınız” dedi.

S&P 500'ün mart ayında en düşük seviyesine ulaşmasının ardından %30'dan fazla yükseldi. Geride kalma korkusuyla çok az kâr elde eden veya hiç kâr etmeyen şirketlere atlayan ve hisse senedi fiyatlarını yükselten Robinhood gibi komisyonsuz aracı kurum yatırımcıları satın alımlarını körüklüyor. Günlük yatırımcıların rekor sayıda artmasıyla birlikte Wall Street’in profesyonel yatırımcıları “kendi kendini gerçekleştiren kehanetler” haline gelen yatırımların ralli için ne gibi riskler taşıdığını anlamaya çalışıyor.

Ekonomik toparlanmanın hızı ve ikinci bir enfeksiyon dalgası riski ile ilgili artan endişeler karşısında Day, müşterilerin perakende ve teknoloji sektörlerindeki kendini kanıtlamış büyüme hisselerine odaklanmalarını ve daha mütevazı değer hisselerinde fırsatlar aramalarını öneriyor. Day ayrıca potansiyel volatilite riskine karşı korumak için bir miktar nakit ve devlet tahvilleri tutulmasını da öneriyor.

2020 krizi yeni Ponzi'ler yaratabilir

 

Vadeliler güçlü yükselişe işaret ediyor

 

Dalio: Borsalarda kayıp 10 yılı bulabilir

 

FED'e suçlama: Borsalarda ağır hasara yol açtı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)