E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFED'e suçlama: Borsalarda ağır hasara yol açtı---

FED'e suçlama: Borsalarda ağır hasara yol açtı

FED'e suçlama: Borsalarda ağır hasara yol açtı
19 Haziran 2020 - 12:55 borsagundem.com

Borsaları korona virüs krizinin dip seviyesinden büyük ölçüde kurtulmasını sağlayan FED’in görülmemiş piyasa destek politikaları ayı piyasası yatırımcılarına göre piyasalarda önemli hasarlara yol açıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası’nın (FED) piyasayı destekleyici politikaları borsalardaki momentumu yükselten bir etki yaratsa da ayı piyasası destekleyicileri bu görülmemiş politikaların borsalarda çok büyük hasara yol açtığını düşünüyor.

Uzun süredir ayı piyasası destekçisi olan piyasa uzmanı David Tice borsaların adeta iskambil kağıtlarından evlere dönüştüğünü belirtiyor. Ranger Active Bear Yatırım Fonu Yöneticisi David Tice FED politikalarının korona virüsün etkilerini kontrol altına almak isterken borsalarla gerçekliğin bağını kopardığını düşünüyor.

Tice CNBC’deki röportajında, “Wall Street’teki 35 yılım boyunca ekonomik temel verilerle hisse senetleri piyasası arasındaki bağlantının bu kadar koptuğunu hiç görmemiştim. Piyasalar piyasa olarak kalmalı ve bu tip dışarıdan müdahalelere sahip olmamalıyız” ifadelerinde bulundu.

Piyasa uzmanı FED’in ekonomiye ve piyasalara yardım etmesi gerektiğine inandığını söylese de çok fazla ileri gidildiğini düşünüyor. Ünlü fon yöneticisi, “Sadece iki ya da üç ayda bilanço 3 trilyon dolar arttı. Böyle bir şey görülmemiştir. Bu hamleyle yatırım fonlarını satın alıyorlar. Sadece kişilerin önemsiz fonlarını değil şirket fonlarını da satın alıyorlar. Gerçekten de ahlaki bir tehlikenin oluştuğu bir alana doğru gidiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Çalıştığı birim sebebiyle piyasaların aşağı yönlü hareketi üzerinden para kazanan Tice FED’i spekülatif yatırım yaparak ek bir alan oluşturmakla suçluyor.

Yeni nesil yatırımcılar da hedefinde

Tide yatırım uygulaması Robinhood’un komisyonsuz ticaret uygulamasının oluşturduğu popülerliği bir tehdit sinyali olarak görüyor. Piyasa uzmanı, “Robinhood’da 3 milyon yeni kullanıcı mevcut. Görünüşe bakılırsa spekülatörler ortaya çıktı ve Chesapeake Energy ve Hertz gibi şirketlerin hisse değerlerini 5 sentten 40 sente kadar çıkardı. Böyle bir şey daha önce hiç görmemiştik” diyor.

Borsalarda “Dörtlü Büyü” tehlikesi

 

Borsalarda iyileşme sürecinin kolay kısmı bitti

 

Goldman uyardı! Borsalarda düşüş olabilir

 

Küresel borsalarda yükseliş hedefi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş19 Haziran 2020 13:47

    Borsalarda yükselişi kaçıranların sitem etmesi olayı, fed i suçluyor, abd li vatandaşın hisse senedine dokunmayacaksın, en sade vatandaşlar bile borsada oynuyor. Fed doğrusunu yaptı, borsa geleceği satın alır, bol para nereye gidecek borsa ve altına. Paramın yarısı gram altında diğer yarısı nasdaq borsası teknoloji şirket hisselerinde. Kazanmaya devam...