E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem2020 krizi yeni Ponzi'ler yaratabilir---

2020 krizi yeni Ponzi'ler yaratabilir

2020 krizi yeni Ponzi'ler yaratabilir
19 Haziran 2020 - 14:43 borsagundem.com

Korona virüsün finansal sistemde oluşturduğu darbenin ardından bazı riskli yatırım fonlarının geleceği tehdit altına girdi. Hukukçular fon yöneticilerinin kurtulmak için her şeyi yapabileceği konusunda uyarıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son yılların en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya kalan riskli yatırım fonları ayakta kalmak için her şeyi deneyebilir. Dünyaca ünlü hukuk firmaları önceki krizlerde riskli yatırım fonlarında görülen suiistimal, aşırı ücret ya da dolandırıcılık aktiviteleri gibi yeni bir suç dalgasının ortaya çıkabileceği konusunda uyardı.

ABD merkezli ünlü hukuk firması Fox Rothschild’ın ortaklarından Jon Heyl finans endüstrisinin korona virüsü nasıl ele aldığı üzerine açıklamalarda bulundu. Financial News’in haberine göre Heyl katıldığı bir seminerde, “Aşırı belirsizlik ve korku dikkatsizliğe neden olabilir. Biliyoruz ki sahtekârlar kaos zamanlarından beslenirler. Bu herkesin kaybettiği günlerde elde ettikleri bir özelliktir. Önceki krizlerde şahit olduğumuz gibi davalıların avukatları oldukça yaratıcı hareket etmeye çalışacak ve ellerinden gelen bütün güçle paçalarını kurtarmaya çalışacaklardır” ifadelerinde bulundu.

Dolandırıcılar krizi seviyor

Gerçekten de dolandırıcılık faaliyetleri kriz dönemlerinde daha fazla ortaya çıkma eğiliminde. Bernie Madoff’ın 64,8 milyar dolarlık Ponzi planı 2008 Finansal Krizi’nin hasarı hissedildiği sıralarda ortaya çıkmıştı. ABD tarihinin en büyük finansal dolandırıcılığı olan Ponzi sistemi Madoff’un 150 yıllık hapis cezası almasıyla sonuçlanmıştı.

Londra merkezli hukuk firması Enyo Law’ın İşletme İstihbaratı Yöneticisi Paul Austin Financial News’e yaptığı açıklamada riskli yatırım fonlarının 2008’dekinin benzeri bir biçimde 2020 borsa krizinden yararlanabileceği konusunda uyarıyor.

Austin, “Her şey iyi gittiğinde ve herkes para kazandığında bir dolandırıcılık faaliyetini tespit etmek çok daha zordur. Zira incelemeler daha sınırlıdır. Fakat şimdi dışarıda bazı endişeli varlık fonu yöneticileri var” ifadelerinde bulundu.

İşletme hukuku uzmanı açıklamasında, “İnsanlar krizi sözleşmelerden caymak için bahane olarak kullanacaklar. Sözleşmeye dayalı itirazların yanı sıra kötü zamanların gelmesiyle birlikte dolandırıcılıklar da ortaya çıkacak. Ayrıca Kovid ile ilgili dolandırıcılıklar sonucunda suç duyurularında bir artış da gözlemlenebilir” dedi. Austin, “Müzik durduğunda birileri iskeletlerin dolaplardan çıkıp dans etmeye başladığını görür” ifadelerine yer verdi.

Dalio: Borsalarda kayıp 10 yılı bulabilir

 

BofA: Global hisse senedi fonlarından 6.4 milyar dolar çıktı

 

FED'e suçlama: Borsalarda ağır hasara yol açtı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekonomist/stratejist19 Haziran 2020 16:26

    Zombi firmalar ile düşük faizden memnun olmayan banka ya da bankerlerin ortak çevirdiği dümen en çok böyle kriz dönemlerinde çokça rastlanır. Yeni halka arz olacak firma sayıları artabilir özellikle batan şirketler ya da aşırı borç yükü olan şirketler halka arzla küçük yatırımcıdan karşılamak isterler. Dikkat ediniz !

  • .19 Haziran 2020 15:30

    Lütfen Almanya dan gelen binek lüks araba ithalatini durdurun