E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUBS: Büyük yatırımcı Biden zaferiyle nakde geçecek---

UBS: Büyük yatırımcı Biden zaferiyle nakde geçecek

UBS: Büyük yatırımcı Biden zaferiyle nakde geçecek
02 Kasım 2020 - 16:23 borsagundem.com

Büyük yatırımcılar, UBS’e göre, ABD başkanlık seçimlerini Biden kazandığı takdirde nakit tutacak

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Büyük yatırımcılar, ABD başkanlık seçimlerinin kazananı kim olursa olsun portföylerinde büyük değişiklikler yapmayı planlıyor. Joe Biden’ın Beyaz Saray’ı, demokratların da Kongre’de çoğunluğu ele geçirdiği bir ‘mavi dalga’ büyük ihtimalle yatırımcıların daha fazla nakit tutmasına neden olacak.

UBS’in en az 1 milyon dolarlık yatırılabilir varlığı ya da yıllık geliri olan 1,000 ABD yatırımcısıyla yaptığı ankete göre, katılımcıların %63’ü şimdiden 3 Kasım seçimleri öncesi portföylerinde düzenlemeye gittiğini belirtirken, katılımcıların üçte birinden fazlası nakit pozisyonlarını arttırdığını söyledi.

Araştırmanın sonucuna göre, demokrat aday Joe Biden’ın kazanması halinde, yatırımcıların %28'inin önceliği nakit miktarlarını arttırmak olacak. Vergi kanunları, ulusal borç ve yönetmelikler, Biden’ın başkanlığında endişe yaratabilecek üç önemli finansal konu olarak öne çıktı.

Bu durumun tam tersi yaşanırsa ve Donald Trump Beyaz Saray’a yerleşirse, yatırımcıların %29’u şirket hisselerine ayırdıkları payı arttıracaklarını açıkladı. Trump yönetiminin en büyük üç finansal sorunuysa, ulusal borç, korona virüs sürecinin yönetimi ve ticaret politikaları oldu.

UBS’in anketi aynı zamanda yatırımcılar arasında ABD seçimlerini kimin kazanacağına dair de ayrılıkları olduğunu gösterdi. Katılımcıların %56’sı Biden’ın Trump karşısında zafer kazanmasını bekliyor. 

Ancak katılımcıların %49’u Trump’a oy vereceklerini söylerken, yarısından fazlası ekonomi yönetiminde Trump’ın yaklaşımı yönünde tercih bildirdi. Trump’ın düzenlemelere yaklaşımının ise en güçlü yanı olduğu söylendi.

Ancak yatırımcılar seçim sonuçlarının nasıl geleceği konusunda bir miktar endişeli. Katılımcıların %55’i Trump’ın sonuca itiraz edeceğini düşünüyor ve %53’ü ABD Yüksek Mahkemesi’nin müdahalesine gerek duyulacağını tahmin ediyor.

Online yatırım platformu, AJ Bell’in Yatırım Direktörü Russ Mould, piyasalar için en kötü senaryonun tartışmalı bir sonuç olacağını söyledi.

Mould, “Başkan Trump’ın posta yoluyla verilen oylardaki savaşçı tavrı ve seçim sonuçlarına itiraz edeceği yönündeki açıklaması, 2000 seçimlerinin kötü hatıralarını akla getiriyor. O dönemde, George W. Bush ve Al Gore arasındaki yarışta, Florida’da oylar yeniden sayılmıştı ve nihai kararı Yüksek Mahkeme vermişti” dedi. Açıklamasının devamında, “ortalık yatıştıktan sonra, S&P 500’ün %12 değer kaybettiği görülmüştü” ifadesini kullandı.

Bir sonraki ayı piyasası 78 yılın en kötüsü olacak

 

ABD vadeliler sert yükselişe geçti, Avrupa artıda

 

ABD'de Kovid-19 bağlantılı ölenlerin sayısı 236 bini aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDENİM02 Kasım 2020 23:18

    Trump ‘un kazanacağı düşüncesindeyim. Ama dünya kaybetmeye devam eder.    

  • Kamil02 Kasım 2020 20:32

    Hiçbir şey olmayacak olsa da mutlaka bir şeyler olacaktır. Trump kazanır,kazanamazsa seçimleri tekrarlatır. 2021 ocak ayına kadar Başkan o