E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBir sonraki ayı piyasası 78 yılın en kötüsü olacak---

Bir sonraki ayı piyasası 78 yılın en kötüsü olacak

Bir sonraki ayı piyasası 78 yılın en kötüsü olacak
02 Kasım 2020 - 08:46 borsagundem.com

Soros’un efsanevi Quantum Fund’ının kurucu ortağı uyardı: Bir sonraki ayı piyasası son 78 yılın en kötüsü olacak

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

George Soros’un Quantum Fund’ının kurucu ortağı 78 yaşındaki Jim Rogers, bir kez daha merkez bankalarından sağlanan para akışının, dünya piyasalarını yapay bir şekilde ayakta tuttuğunu ve sonunda felakete neden olacağını söyledi. Rogers, “pencereden dışarı bakarsanız, her yerde matbaa göreceksiniz” dedi. Açıklamasının devamında “tarihte bora giren diğer ülkelere ne olduğunu biliyorsunuz… güzel şeyler olmadı” ifadesini kullandı.

Böyle bir zaafiyete karşı önlem almak için, Rogers emtiaların, hisse değerlemeleri karşısında tarihi bir düşüş gösterdiğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta Moskova’da gerçekleşen “Russia Calling” isimli yatırım forumunda da konuşan Rogers, gücü elinde tutan bazı insanların davranışlarının, korona virüs pandemisini küresel ekonomiler için daha da yıkıcı hale getirdiğini belirtti.

Rogers, “bu muhtemelen hayatımda gördüğüm en kötü kriz, çünkü her şey çöktü ve siyasiler, medya ve herkes bana göre aşırı tepkiler veriyor” dedi. Açıklamasının devamında, “tarihde birçok epidemi gördük ancak daha önce McDonalds hiç kapanmamıştı, tüm havayolları hiç kapanmamıştı” ifadesini kullandı.

Marketwatch’un haberine göre, ABD’de korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 230 bine yükseldi ve toplam vaka sayısı 9,1 milyona ulaştı. Johns Hopkins University’nin verilerine göre ABD’de günde 99,000’den fazla vaka görülüyor.

Kötü bir tablo çizmekten kaçınmayan Rogers, forumdaki katılımcılara yaptığı konuşmada, bir sonraki ayı piyasasının hayatında gördüğü piyasa düşüşlerinin “en kötüsü” olacağını söyledi.

Geçtiğimiz hafta “en kötüsü” yaşanmadı ancak iyi de değildi. Dow Jones Industrial Average, beş günün sonunda %6,5 düşüşle kapattı. S&P 500 %5,6 kayıp yaşarken, teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq %5,5 düşüş gösterdi.

ABD'de Kovid-19 bağlantılı ölenlerin sayısı 236 bini aştı

 

ABD tarihinin en kritik seçimi

 

Yılbaşından bu yana en çok kazandıran hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber Bekri03 Kasım 2020 02:28

    Demek ki yok öyle birşey insanların önce aklını sonra parasını alacak uyanık sen onu bi geç bu durumda hiçbir ülkenin çökmesine batmasına dünyanın tahammülü yok domino etkisi olur korkmayın yalan bunlar....

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU02 Kasım 2020 11:36

    onu hepimiz biliyoruz o kısmı bize lazım değil sen bize kesin tarihini söyle.

  • Emr02 Kasım 2020 11:05

    Yanlış! Nakit tutanlar kaybeder! Nakitğn değeri düşer ama şirketletin değeri enflasyona oranla yükeelir, diğer emtiyalar gibi!