E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBuğday fiyatları arttı, mısır fiyatları zirvede---

Buğday fiyatları arttı, mısır fiyatları zirvede

Buğday fiyatları arttı, mısır fiyatları zirvede
22 Şubat 2022 - 11:44 borsagundem.com

Buğday fiyatları Karadeniz'den yapılacak sevkiyatlara yönelik endişeler nedeniyle yüzde 2 arttı. Mısır fiyatları ise yedi ayın zirvesine çıktı.

Rusya-Ukrayna krizi buğday ve mısır fiyatlarını da etkiledi. İki ülke arasındaki krizin boyutlarının genişlemesiyle Karadeniz bölgesindeki başlıca hububat ihracatçılarından yapılacak sevkiyatlarda aksama yaşanabileceği kaygısı oluştu. Chicago borsasında işlem gören vadeli buğday kontratları, bu endişeler ile yüzde 2'nin üzerinde yükseldi. Mısır fiyatları ise ayın zirvesine yükseldi.

Soya fasulyesi fiyatları, Brezilya ve Arjantin'de kuru hava endişeleriyle art arda dördüncü seansta da yükselerek bir haftadan uzun sürenin en yüksek seviyesine çıktı.

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan mısır vadeli kontratları bugün yüzde 1.5 artışla 6.64 dolar/bushel, yani 261.4 dolar/ton seviyesine ulaştı.

Soya fasulyesi yüzde 1.4 artışla 10 Şubat'tan beri en yüksek seviye olan 16.23 dolar/bushel yani 596.4 dolar/ton seviyesine yükseldi. Buğday piyasası Rusya-Ukrayna geriliminden destek bularak yüzde 2 artışla 8.20 dolar/bushel yani 301.3 dolar/ton seviyesine ulaştı.

Ukrayna-Rusya krizi buğdayın kayıplarını sınırladı

 

Buğday ve mısır 2022'ye yükselişle başladı

 

Soya fasulyesi 8 ayın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)22 Şubat 2022 11:50

    Nebati bey ne demişti ?yağmur yağdı, barajlar doldu, kar yağdı inekler su içecek felan filan. bu zam ne alaka ? :D