E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTwitter'da kötü tweete son---

Twitter'da kötü tweete son

Twitter'da kötü tweete son
30 Temmuz 2013 - 14:25 borsagundem.com

Sosyal medya dünyası Twitter üzerinden yapılan hakaret ve kötü amaçlı tweetlere karşı ayaklandı

İngiltere’de kağıt paraların üzerinde ünlü kadınların resimlerinin de olması için yürütülen kampanyanın öncülerinden olan Caroline Criado-Perez’e yönelik Twitter üzerinden yapılan tecavüz tehditleri sosyal medyada önemli bir kampanyanın başlamasına neden oldu.
Başlattığı kampanya sonrası çok sayıda tehdit tweet’i aldığını söyleyen Criado-Perez polise şikâyette bulundu.
Caroline Criado-Perez’e yönelik tecavüz tehditleri nedeniyle Twitter’da başlayan operasyon sonucu polis tehdidin kaynağını bulmak için yüzlerce tweet’i incelemeye aldı ve 21 yaşında bir erkek önceki gece Manchester’da gözaltına alındı.
İngiltere’de yaşanan bu olay tüm dünyada yankı buldu ve kullanıcılar Twitter’da tacizin çok sık yaşandığını ve bunun göz ardı edildiğini dile getirerek sosyal ağa karşı savaş açtılar. Hukuk uzmanları, bu soruşturmanın sosyal medyayla ilgili düzenlemeler açısından bir sınav olduğunu düşünüyor.
Twitter’a uyarı butonu gelsin
Twitter’da kullanıcıların kişisel saldırılara çok kolay maruz kalabileceğini savunan binlerce kullanıcı Twitter’ın her sayfasına “report abuse” (ihlali / kötü niyetli kullanımı bildir) butonu eklenmesi için change.orgüzerinden imza kampanyası başlattı. Kampanyaya şimdiden imza verenlerin sayısı 67 bini geçti ve katılımlar hızla artıyor.
iPhone’da kötü niyetli tweet bildirimi
Twitter ise resmi bloğundan “We hear you” (Sizi işitiyoruz) başlıklı bir açıklama yaparak, kendilerine günde gelen 400 milyon tweetin manuel olarak kontrol etmenin imkansız olduğunu ancak şikayetleri dikkate aldıklarını belirtti. Ayrıca iPhone üzerindeki Twitter uygulamasında gelen kötü niyetli tweetleri bildirmek için bir özellik olduğunu ve bu özelliğin yakın zamanda Android ve web sayfasındada kullanıma sunulacağını belirttiler.

Kullanıcılar Twitter’ın kötü niyeli kullanımlar hakkında sıfır tolerans göstermesi gerektiğini dile getirirken sosyal ağın saldırı ve savunma arasındaki farkı da ayırt etmesi gerektiğini söylüyor. Özellikle kadın kullanıcıların bu tarz tehditlere çok sık maruz kaldığını bildiren kullanıcılar Twitter’dan hemen bu konu ile ilgili çalışmalar yapmasını istiyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)