E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürklerle ilk temas---

Türklerle ilk temas

Türklerle ilk temas
03 Şubat 2015 - 05:43 borsagundem.com

Ada'daki resmi temaslarında 'şahin' görüntü çizen Yunan Başbakan Çipras Türk sivil toplum örgüt temsilcileriyle buluşmasında sıcak mesajlar verdi

Yunanistan’ın yeni Başbakanı Aleksis Çipras dün Kıbrıs Rum Kesimi’ne yaptığı ziyaret kapsamında Kıbrıslı Türk ve Rum sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Ömer Bilge'nin Hürriyet'teki haberine göre Rum lider Nikos Anastasiadis ile temaslarının ardından dün akşam saatlerinde sivil toplum örgütleriyle görüşen Çipras, Kıbrıslı Türklerle kameraların karşısına geçmekten de çekinmedi. Görüşme hakkında bilgi veren Doğuş Derya, “Yunanistan’daki başarısından dolayı kutladım. Kıbrıs için de umut verici oldu. Kıbrıs müzakerelerinde kadınlar olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin de ele alınmasını istedim” dedi.
 
Mağusa’ya davet

Türk görüşmeciler arasında yer alan Mağusa İnisiyatifi’nden Dr. Okan Dağlı, “Çipras, 28 Temmuz 1974’te doğduğunu ve 40 yaşını aştığını söyledi. Kıbrıs sorununun artık çözülmesi gerektiğini anlattı. Mağusa’da kapalı Maraş nedeniyle insan yaşamadığını düşünüyormuş. Çok şaşırdı, Türklerin yaşadığı bugünkü Mağusa’ya davet ettim” diye konuştu.

Federal İnisiyatif’ten Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek, “ilk buluşmanın” sembolik değerinin çok yüksek olduğuna dikkat çekerek, “Çipras Kıbrıs’ta ortak geleceği kurmak için Türkiye ile birlikte hareket etmek istediğini söyledi. Sivil toplum örgütleri olarak Çipras’ın desteğini istedik, o da ‘elinden geleni yapacağı’ cevabını verdi” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)