E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye'yi bekleyen ekonomik riskler---

Türkiye'yi bekleyen ekonomik riskler

Türkiye'yi bekleyen ekonomik riskler
20 Ocak 2015 - 10:35 borsagundem.com

Deutsche Bank, Türkiye'yi etkileyebilecek muhtemel ekonomik riskleri sıraladı

Deutsche Bank, temel ortamın en azından 2015 yılının ilk yarısında Türk hisse senetleri için destekleyici olmasını beklediğini bildirdi.
Deutsche Bank bugün yayınladığı Türk Hisse Senetleri Strateji raporunda, destekleyici global görünümün etkisi ile primli değerlemelerin en azından kısa vadede devam etmesini beklediğini vurguladı. 
Ekim ayı başlarından bu yanı BIST 100'ün yüzde 19 yükseldiğini ve MSCI Gelişmekte olan Piyasalar Endeksi'nin yüzde 24 üzerinde  performans gösterdiğini belirten Deutsche Bank, keskin yeniden notlandırmalar dikkate alındığında, bu perfonmansı önümüzdeki dönemde yavaşlamasının muhtemel olduğunu savundu. Bununla birlikte temel göstergelerin en ayından yılın ilk yarısında destekleyici olmaya devam edeceği görüşünü koruduklarını belirten Deutsche Bank, bu görüşen neden olarak 5 faktöre, beklentiye işaret etti.
Yılın ilk yarısında TCMB'nin para politikasını gevşeteceği, ECB ve BOJ'un 2015 yılında ultra gevşek para politikasını devam ettirecekleri ve gerek mali, gerekse parasal politikanın seçimler öncesinde daha genişlemeci hale gelmesi ile özel tüketimin ölçülü bir toparlanma 
yaşanacağı beklentilerini ortaya koyan Deutsche Bank, ayrıca düşük petrol fiyatları ve faiz oranlarının yurtiçi talebin hızlanmasına yardım edeceği, yurtiçi politik ortamın Haziran ayı seçimleri ile değişmeyeceği öngörülerinin de piyasaya destek vereceğine inanıyor.
Deutsche Bank, Türkiye için yılın ilk yarısında potansiyel risk faktörleri olarak ise ECB'nin düşük büyümeyi sona erdirmekte başarısız olması ve krizin Avrupa'ya geri dönmesini, Haziran seçimlerinin politik gerilimleri artırması ve/veya jeopolitik risklerin artmasını, 
TCMB'nin beklenenden daha erken bir parasal sıkılaştırmaya gitmesini, Fed'in faiz artırımına gitmesi ile birlikte dış fonlama maliyetlerinin gözle görülür şekilde artmasını ve petrol fiyatlarının beklenenden daha hızlı toparlanmasını gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)