E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye, yetim 420 çocuğu kabul etti---

Türkiye, yetim 420 çocuğu kabul etti

Türkiye, yetim 420 çocuğu kabul etti
02 Nisan 2022 - 16:35 borsagundem.com

Rusya'nın Ukrayna işgali devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ukrayna'da devlet korumasında olan yetim ve kimsesiz 420 çocuk ile 154 bakıcının Türkiye'ye kabul edildiğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında Ukrayna'dan gelen kadın ve çocuklarla ilgili bakanlık olarak yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

"İlk grup bizim Ukrayna'dan aldığımız orada devlet korumasında olan yetim ve kimsesiz çocuklar. 420 çocuk, 154 bakıcı toplam 574 kişi şu anda ülkemize kabul ettiğimiz. Onların tahliye ettikleri çocukları ve bakıcılarını kabul ettik. 574 kişi Antalya, Muğla ve Sakarya'da misafir ediyoruz. Biz ilk günden itibaren özellikle çocuklarla alakalı süreçte İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı münasebetiyle ve Dışişleri Bakanlığı ile Ukrayna Büyükelçisi ile çok yakın temas içerisinde koordinasyonu yapıyoruz."

 Bakan Derya Yanık, Ukraynalı çocukların Türkiye'ye kabulü konusunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ilk adımıyla başladığını belirterek, "Şu anda ülkemize kabul ettiğimiz 574 kişinin bütün ihtiyaçlarını, hem psikososyal destek ihtiyaçlarını hem de temel ihtiyaçlarını her türlü karşılıyoruz. Bundan sonraki süreçte de acil yardım ihtiyacı olan grupları kabul edeceğimizi zaten ifade etmiştik." ifadelerini kullandı.

Yetim Ukraynalı çocuklar Türkiye'de

Ukrayna: Savaşta 153 çocuk öldü

'Mairupol'de 2 binden fazla çocuk kaçırıldı'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)