E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye ve ABD'den eşzamanlı 'finansman' operasyonu---

Türkiye ve ABD'den eşzamanlı 'finansman' operasyonu

Türkiye ve ABD'den eşzamanlı 'finansman' operasyonu
02 Mayıs 2023 - 19:55 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'deki terör örgütleriyle bağlantılı 2 kişinin mal varlıklarına Türkiye ve ABD tarafından el konulduğunu açıkladı

Dışişleri Bakanlığı, terörizme finansman sağladığı tespit edilen Suriye merkezli terör grupları Heyet Tahrir Şam ve Katibat El Tevhit Vel Cihat'ın 2 finansal destekçisinin mal varlıklarının Türkiye ve ABD tarafından eşzamanlı olarak dondurulmasına karar verildiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “ABD’yle işbirliği içinde yürütülen çalışmalar sonucunda terörizme finansman sağladığı tespit edilen 2 kişinin mal varlıklarının Türkiye ve ABD tarafından eşzamanlı olarak dondurulmasına karar verilmiştir. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılmakta olan açıklamayla sözkonusu karar hakkında kamuoyuna ayrıntılı bilgi sunulmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

"TÜRKİYE ULUSLARARASI ORTAKLARIYLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEKTİR"

"Daha önce de DEAŞ terör örgütüne finansman sağladığı tespit edilen bir şebekenin malvarlıkları 5 Ocak 2023 tarihinde iki ülke tarafından eşzamanlı olarak dondurulmuştu" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Ülkemiz terörizmin finansmanının önlenmesine yönelik etkin adımlar atmaya ve bu konuda uluslararası ortaklarıyla işbirliği içinde çalışmaya devam edecektir” denildi.

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD yönetimi, Suriye merkezli Heyet Tahrir Şam ve Katibat El Tevhit Vel Cihat terör örgütlerine finansal destek sağladıkları gerekçesiyle 2 kişiyi yaptırım listesine aldı.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi'nin (OFAC), Türkiye ile ortak şekilde Suriye merkezli terör grupları Heyet Tahrir Şam ve Katibat El Tevhit Vel Cihat'ın 2 finansal destekçisine yaptırım uyguladığı bildirildi.

Açıklamada, Heyet Tahrir Şam'ın lideri ve El Kaide ile bağlantılı olan selefi El Nusra Cephesi'nin mali lideri Omar Alsheak ve Katibat El Tevhit Vel Cihat için silah satın almak amacıyla bağışçılardan fon toplayan Kubilay Sarı'nın yaptırım uygulanan isimler olduğu kaydedildi.

Bölgede şiddetin sürmesine ve istikrarsızlığa neden olan terörist grupların finansmanına karşı ABD ve Türkiye arasındaki işbirliğinin devam ettiği vurgulanan açıklamada, ABD ile eşzamanlı olarak Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının söz konusu kişilerin mal varlığını dondurma kararı aldığı aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı Brian Nelson, terörist gruplar uluslararası finansal sisteme erişim arayışına devam ettikçe, ABD'nin ortaklarıyla işbirliğinin bu ağların daha etkili bir şekilde bozulmasına yönelik kabiliyeti artırdığını ifade etti.

Nelson, "Hazine, terörist gruplara fon akışını engellemek ve faaliyet kapasitelerini azaltmak için Türkiye ve bölgedeki diğer ülkelerle birlikte çalışma taahhüdünü sürdürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin bölgede şiddeti ve istikrarsızlığı sürdüren terör örgütlerinin finansmanına karşı Türkiye ile işbirliğini sürdürdüğünü belirtti.

Blinken, "Bugünkü eylemimiz, bölgedeki terörün finansman ağlarını bozmak için Türk ortaklarımızla işbirliği yapma taahhüdümüzü gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Antony Blinken, ABD'nin, dünya genelinde terörist gruplara fon akışını engellemek için hareket etmeye devam edeceğini vurguladı.

Suriye 4 ülkeyle anlaştı: Mülteciler geri dönüyor

 

Kılıçdaroğlu: Suriyeli kardeşlerimizi Suriye'ye uğurlayacağız

 

Bakan Çavuşoğlu: Suriye rejimiyle iş birliği yapmak gerekiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)