E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye IŞİD'i aktif olarak vuracak!---

Türkiye IŞİD'i aktif olarak vuracak!

Türkiye IŞİD'i aktif olarak vuracak!
15 Ağustos 2015 - 09:52 borsagundem.com

ABD Başkanlık Koalisyon Temsilciliği'nden McGurk, Türkiye'nin teknik çalışmaların ardından IŞİD'i aktif olarak vuracağını söyledi

IŞiD'e karşı küresel koalisyonda ABD Başkanlık Temsilcisi'nin Yardımcısı olan Brett McGurk, Hürriyet'ten Verda Özer'e konuştu.

Brett McGurk, netleştirmek istediği bir nokta olduğunu, Türkiye'nin IŞİD'e karşı çok az sayıda fakat PKK'ya karşı çok sayıda operasyon yaptığı algısı olduğunu ifade etti.

McGurk, "İşin aslı şu ki" diyerek şunları söyledi:

"BAZI DÜZENLEMELER YAPILMASI GEREKİYOR"


"Türk hükümeti IŞİD'e karşı operasyonlara başlama konusunda çok istekli. Şu anda bizimle birlikte operasyon yapıyor olacaklardı ancak bunun için önce askerlerimizin aralarında bazı düzenlemeler yapmaları gerekiyor.

"HAVA GÖREV EMRİ' KARIŞIK BİR KONU"

Profesyonel askerlerimizden oluşan bir ekip şu anda Türkiye'de, Türk ordusuyla bu düzenlemeleri yapmak üzere çalışıyorlar.Vurgulamak istediğim son nokta bu:

Türkiye'nin şu anda IŞİD'e karşı operasyon yapmamasının tek sebebi, bu düzenlemelerin son aşamasında olmamız. Buna "hava görev emri" deniliyor. Çok karışık bir konu. Ve bu düzenlemeleri şu anda askerlerimiz sonlandırıyor.

O nedenle Türkiye'nin PKK'yı vurması ve IŞİD'i vurmaması, yaptığımız mutabakattan çok Türkiye'nin IŞİD'i vurması için gerekli olan düzenlemeleri yapmamızla ilgili"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ABD NİN PLANLARINA ARACILIK EDİLMEZ15 Ağustos 2015 11:49

    İNGİLİZ OYUNU Edward Snowden, DAEŞ'in arkasında ABD, İngiltere ve İsrail istihbaratının bulunduğunu söyledi. Her ay İngiltere'den yaklaşık 200 kişi DAEŞ'e gidiyor. Örgüt içindeki İngilizler'in sayısı 7 bini geçti. Üç İngiliz kızı Suriye'ye götüren kişinin El Reşit isimli Kanada ve İngiltere ajanı olduğu ortaya çıktı. Kafa kesme videolarındaki cellat olarak tanınan ve DAEŞ'in en ünlü ismi olan Cihatçı John'un eski bir İngiliz ajanı olduğu anlaşıldı.

  • Cûneyt15 Ağustos 2015 11:19

    Türkiyenin düşmanıyla savasıyor isid bizde onları vuruyoruz nu ne işbilmezlik anlamış değilim...

  • şahin15 Ağustos 2015 10:54

    abd nin tüm operasyonları göstermelik..deaş ın alt tabanı olan işbirlikçi paralı askerlere değil.seçili terör örgüt içi yandaşlara

  • her daim iki yüzlülük var15 Ağustos 2015 10:46

    DAEŞ'in arkasındaki İngiliz eli bir kez daha kanıtlandı. ABD'nin DAEŞ'a karşı yürüttüğü hava bombardımanında, İngilizler'in en seçkin alayı olarak gösterilen SAS komandolarının da isabet alması, İngilizler'in DAEŞ'le bağlantısını bir kez daha inkar edilemeyecek şekilde deşifre etti. İngiliz basınında Express gazetesinin yer verdiği habere göre geçtiğimiz günlerde DAEŞ hedeflerini bombalayan ABD uçakları, DAEŞ hedeflerinin arasından bir mesaj aldı. II. ELİZABETH SUSKUN Mesajda kendilerinin İngiltere'nin en donanımlı asker birliği olan SAS (Özel Hava Taburu) üyesi olduğunu söyleyen askerler, kendi bulundukları bölgenin vurulmamasını istedi. Askerlerin doğru bilgi verdiği, hem İngiliz hem ABD ordusunda bulunan gelişmiş yazılıma sahip, özel UAV kamera sistemleri ile tespit edilirken ABD uçakları söylendiği gibi bu bölgeyi vurmadı. Ancak bu olay basına yansıyınca ortalık karıştı. 120 İngiliz özel harekatçının DAEŞ safında ne aradığı merak konusu oldu. İngiliz ordusundan yapılan açıklamalarda "Askerlerimiz DAEŞ safında çatışmıyor, DAEŞ'e karşı savaşıyor....................