E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, mahkeme kararıyla görevden alındı---

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, mahkeme kararıyla görevden alındı

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, mahkeme kararıyla görevden alındı
30 Kasım 2023 - 20:20 borsagundem.com

Mahkeme kararıyla Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinin görevine son verildi

TSK'nın kimyasal silah kullandığına ilişkin sözleriyle Türkiye kamuoyunda infial yaratan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, PKK propagandası yapmak suçundan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Fincancı'nın ve TTB Merkez Konseyi görevden alınmaları talebiyle açılan davada da karar verildi. Mahkeme kararıyla Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi görevden alındı.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik ifadeleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında 'terör propagandası yapmak' suçundan 27 Ekim 2022 tarihinde tutuklandı. 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle açılan dava, Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'yetkisizlik' kararı verilerek İstanbul'a gönderildi.

TTB MERKEZ KONSEYİ ÜYELERİ GÖREVDEN ALINDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ayrıca TTB Merkez Konseyi ve Fincancı'nın kuruluş amaçlarına aykırı faaliyette bulundukları gerekçesiyle görevlerine son verilmesi ve yerlerine yenilerinin seçilmesi talebiyle davaname hazırlayarak, Ankara 31'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderdi. Ankara 31'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında görevden alınmaları istenen TTB Merkez Konseyinin üyeleri ile avukatları katıldı. Hakim, bu duruşmada dosyanın karara bağlanacağını söylemesi üzerine avukatlara söz verdi. Avukatlar, başsavcılığın TTB Merkez Konseyinin görevden alınması talebinin reddedilmesini istedi. Kararını açıklayan hakim, TTB Merkez Konseyi yönetiminin düşürülmesine hükmetti.

TTB'NİN GÖREVDEN ALINAN MERKEZ KONSEYİNDE KİMLER VAR?

Dr. R. Şebnem Korur Fincancı (Başkan)
Dr. Ali İhsan Ökten (II. Başkan)
Dr. Vedat Bulut (Genel Sekreter)
Dr. Alican Bahadır (Muhasip Üye)
Dr. Ahmet Karer Yurtdaş (Veznedar Üye)
Dr. Adalet Çıbık (Üye)
Dr. Kazım Doğan Eroğulları (Üye)
Dr. Onur Naci Karahancı (Üye)
Dr. Nursel Şahin (Üye)
Dr. Aydın Şirin (Üye)
Dr. Lütfi Tiyekli (Üye)

Türk Tabipler Birliği Başkanı hakkında suç duyurusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OKU-DÜŞÜN01 Aralık 2023 09:35

    Buna benzer dış destekle kurulmuş, resmen kendi ülkesi aleyhine çalışan onlarca kurum kuruluş dernek var şüphesiz. Ortak özellikleri Müslüman Türk, Kürt, Arap her ne olursa düşmanı olmaları. Bu uzantıları ABD' nin , İngilizlerin yani Batının manda ve himayesine girmeyi tavsiye eden satılık, aşağılık zihniyete benzetiyorum.

  • BİR DOST01 Aralık 2023 00:01

    Hele şükür...  Kuruluş görevi(Misyonu) dışına çıkan bütün kurumların yönetimlerini fes etme, kayyum atama, hatta kurumu dağıtma yetkisini yargı daha fazla kullanmalıdır. Aksi durumda yargı görevini yapmıyor algısı oluşup ele geçirilmiş kurumlar aracılığı ile ülke manipüle edilmektedir. Mesela çarşı taraftar gurubunun siyasete alet edilmesi döneminde çarşı taraftar kurumunun yönetimi dağıtılıp kayyum atanmalıydı. Bir Taraftar gurubu siyaset görev(misyon) ile kurulmuş olamaz.