E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTürk halısını Cenevre'ye de serdi---

Türk halısını Cenevre'ye de serdi

Türk halısını Cenevre'ye de serdi
06 Mayıs 2014 - 04:53 borsagundem.com

Step Halı, yurtdışındaki altıncı mağazasını İsviçre'nin Cenevre kentinde açarken rotayı da yeni şehirlere çevirdi

Lüks halı segmentinde faaliyet gösteren Stepevi, dünyaya Türk halısı kullandırmak için düğmeye bastı. Hanife Baş'ın Milliyet'teki haberine göre Londra, Paris, İstanbul, Milano ve New York’tan sonra İsviçre Cenevre’de mağaza açan şirket, yeni dünya şehirlerini de radarına aldı.
Step Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şengör, dünya pazarlarında büyüme hedefleri doğrultusunda sağlam adımlarla ilerlemeye devam ettiklerini söyledi.

7 MİLYON EURO

Cenevre’deki mağazaları için 1 milyon Euro’luk yatırım yaptıklarını aktaran Şengör, “Mağaza şehrin en prestijli noktalarından Quai de L’Ile’de açıldı. İlk yılda 1 milyon Euro, ikinci yılda ise bunun iki katı ciro hedefliyoruz” diye konuştu.

Şengör, yurtdışındaki mağazalarına bugüne kadar 7 milyon Euro’luk yatırım yaptıklarını da kaydederek, yeni yatırımlara devam edeceklerini bu yılın sonunda Almanya Münih’te mağaza açacaklarını, ABD Miami’yi de düşündüklerini belirtti. Şengör,  Türkiye’de alışveriş merkezlerinde mağaza açmanın çok maliyetli hale geldiğine de işaret ederek, “Cenevre’de mağaza açmak Türkiye’de bir AVM’de mağaza açmaktan daha az maliyetli. Büyümemiz bu nedenle yurtdışında olacak. Ayrıca mağaza açtığımız pek çok şehir dünyada proje tasarımlarının yapıldığı merkezler. Türkiye’deki projelerin de çoğu buralarda tasarlanıyor” dedi.

STEPEVİ ODAKLI BÜYÜME

Şengör, yurtdışında kendi mağazaları haricinde Dubai, Bakü ve Johannesburg’ta franchise’ları da bulunduğunu, ürünlerinin ise 60 ülkede binden fazla mağazada satıldığını kaydetti. Stepevi Kurucu Ortağı Ayşegül Yürekli Şengör ise, halıyı yeni bir anlayışla geliştirdiklerini dile getirdi. 2014’te 120 milyon TL’lik ciro hedefleri olduğunu da belirten Ayşegül Yürekli Şengör, “Üretimimizi Isparta’da yapıyoruz. 200 elemanın çalıştığı fabrikada yılda 240 bin metrekare lüks halı üretimi yapılıyor. İstanbul’da iki Stepevi mağazamız,  Türkiye’de 17 Step Halı mağazamız var. Büyüme odağımız Stepevi yönünde olacak” açıklamasını yaptı.

"BOB GOLDOF DA HALIMIZI KULLANIYOR"

Ayşegül Yürekli Şengör, dünyadaki müşterileri arasında Armani, Christian Dior, Michael Kors, Saks Fifth Avenue, THY CIP gibi müşterileri bulunduğunu da dile getirerek, son olarak İrlandalı sanatçı Bob Geldof’un İrlanda’daki babasının evine halı döşediklerini, dünyada halılarını kullanan pek çok ünlü isim bulunduğunu kaydetti.
Cenevre’deki mağazanın tasarımına imza atan Zeynep Fadıllıoğlu da, “Türk kültüründen küçük dokunuşlara mağaza dekorasyonunda yer verdik” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)