E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk diplomatlardan İsviçre'ye sığınma talebi---

Türk diplomatlardan İsviçre'ye sığınma talebi

Türk diplomatlardan İsviçre'ye sığınma talebi
09 Mart 2017 - 09:56 borsagundem.com

İsviçre'de Türk diplomatik pasaportu taşıyan bazı kişilerin sığınma hakkı istediği belirtildi

İsviçre'nin Tages-Anzeiger gazetesi, diplomatik pasaport taşıyan bazı Türklerin İsviçre'den sığınma hakkı istediklerini bildirdi.

Gazeteye göre, başkent Bern'de görev yapan ikinci derecede kıdemli Türk diplomatı ve ailesi, sığınma isteyenler arasında.

Söz konusu diplomat 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'ye dönmesi istenen görevliler arasında olmasına rağmen bu çağrıya uymadı.

Haber hakkında İsviçre dışişleri bakanlığına da, Bern'deki Türkiye Büyükelçiliğine de ulaşmak mümkün olmadı.

Haberin ardından Zürih belediye yetkilileri federal hükümetten, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun hafta sonunda Zürih'teki Türk topluluğuna hitap edeceği toplantının güvenlik gerekçesiyle engellenmesini istediler.

Türkiye, Türk bakanların Almanya'da yapacakları toplantıların iptal edilmesine tepki gösterirken, Almanya'da terör suçlamasıyla Türkiye'de tutuklanan Alman Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in serbest bırakılmasını istiyor.

Yücel hem Alman hem Türk uyruğu taşıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • onur alpa10 Mart 2017 19:18

    kacanlar gelmeyenler devletin canagindan yiyip o canaga hainlik yapanlardir ne yurtlari ne vatanlari olacaktir artik giden kurtuldugunu zanneder ama kazanan milli gorus ve vatan sevgisi olanlardadir unutma FENASI

  • fenasi09 Mart 2017 11:54

    aklı ve parası olan ülkeyi terk ediyor. geriye kalanlarla bu ülke nasıl kalkınacak