E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk askeri Musul'dan çekiliyor---

Türk askeri Musul'dan çekiliyor

Türk askeri Musul'dan çekiliyor
14 Aralık 2015 - 10:59 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta Musul'un Başika Bölgesi'ne konuşlanan Türk askeri bulunduğu yeri terk ediyor

Reuters, Türkiye'nin Musul'daki Başika kampındaki askerlerinin bir bölümünün yeni düzenleme kapsamında kuzeye doğru intikal ettiğini duyurdu. Türk askerinin Kuzeye doğru intikal ettiği haberini Anadolu Ajansı da doğrulayıp abonelerine servis etti.

Reuters'ın haberine göre askeri kaynaklar, Türkiye'nin Irak'ın Musul kenti yakınlarındaki Başika kampındaki askerlerinin bir bölümünün yapılan yeni düzenleme kapsamında kuzeye doğru intikal ettiğini söyledi.

Reuters'a konuşan kaynaklar geçen Cuma günü Başbakanlık tarafından açıklanan "yeni düzenleme"yi hatırlatarak bu çerçevede Başika kampındaki Türk askerlerinin bir bölümünün kuzeye doğru intikal ettiğini belirtti.

HAKAN FİDAN VE FERİDUN SİNİRLİOĞLU BAĞDAT'A GİTMİŞTİ

Türkiye'nin önceki hafta Başika kampına gönderdiği Türk askerleri Bağdat yönetiminin tepkisine neden olmuş, konuyla ilgili olarak MİT müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu Bağdat'a giderek temaslarda bulunmuştu.

Bu ziyaretin ardından Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Başika'daki kampa yönelik son dönemde yoğunlaşan güvenlik riskleri nedeniyle artırılan koruma gücüne mensup askeri personelin alandaki eğitim ve güvenlik durumuna göre yeniden tanzimi hususu da Irak Hükümeti'nin hassasiyeti dikkate alınarak kararlaştırılmıştır" denilmişti.

Ancak bu açıklamaya rağmen Bağdat yönetimi konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin gündemine getirmeye karar vermişti.

ANADOLU AJANSI DA DOĞRULADI

Anadolu Ajansı da haberi doğrulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Irak'ta Başika bölgesindeki konuşlu Türk askeri unsurlarından bir kısmının, yeni bir düzenleme kapsamında Irak'ın kuzeyine intikal ettiği öğrenildi."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sivri biber14 Aralık 2015 15:25

    Hacı tenkit edenler savaş görünce kaçarlar hacı kazmamla savaşırim diyor çuval bu iktidar zamaninda süleymanşah bu iktidar zamaninda aklıma gelen bunlar ya darbe dedikleri o kurgulanmış oyunlara ne demeli sonra pardon parelel kandirdi usa niye cekilmiyor hep Türk askeri geri adım attiriliyor bir düşünün hacı sonuna kadar haklı

  • vatandaş14 Aralık 2015 12:40

    cumhurbaşkanı ve başbakan "askerimizi geri çekmeyeceğiz " dememişlermiydi.yoksa ben mi öyle anlamıştım !

  • dış politika fiyasko14 Aralık 2015 12:39

    milliyetçi edebiyatları-politik muhabbetleri bir kenara bırakalım, gerçekçi olalım.. dış politikada yanlış üzerine yanlış yapılıyor sonra da geri adım atmak zorunda kalınıyor.. bu yanlış işler itibarımızı caydırıcılığımızı bitirdi!! suriye politikamız baştan itibaren çok yanlış, sonuçları da çok vahim aslında, milyonlarca mülteci ve harcanan milyarlarca dolar! ama henüz birçok insan bunların farkına varamadı!!

  • nur çel14 Aralık 2015 12:14

    İşimiz zaten hep Allaha kalıyor düşmanımızın Allahı var bu gidişle Allahın işi zor

  • nur çel14 Aralık 2015 12:12

    Başbakan gerekirse daha asker göndereceğiz demişti elbette asker emire göre hareket eder

  • bahriyeli14 Aralık 2015 12:07

    hacı kardeş sen askerliğini herhalde bedelli yada yapmadın galiba ben 30 sene yaptım seninle aynı fikirde değilim

  • kardemirzede14 Aralık 2015 12:01

    hacı seninle aynı havayımı paylaşıyorum yazık

  • dogru14 Aralık 2015 11:57

    pkk belasi isid sorunu üstüne rusya krizide eklenince birde irak problemi gelseydi fazla olurdu.dogru hareket.ayni anda hepsiyle ugrasamazsin.zaten herkes pusuda bekliyo düsman var hain var.sen ülkemizi koru Allahim

  • 46lık 14 Aralık 2015 11:54

    hacı birader, asker kaçmaz burda bari iktidarı koruma iktidar ne diyorsa asker onu uygular bilmiyorsan öğren asker düşmanlığı yapma provakatörlük hiç yapma uza

  • ÖZ-ÖZ14 Aralık 2015 11:48

    Kuzu, kuzu, kuzu...

  • Hacı14 Aralık 2015 11:42

    Yediginiz karavanaya yazıklar olsun vergi vermiyecem hep kaciyorlar nerde kahraman o askerler bu iktidar zamaninda ordu hep kaçtı ya savaşın biraz kahramanlık görelim o ruh kalmadı diyorsaniz kazmami alıp geleyim

  • Fatih 14 Aralık 2015 11:39

    Suriye Irak bataklığına bulaşmadaydık ne güzel olurdu. Sadece diplomatik ilişkiler düzeyinde olmalıydı hersey.

  • mahir14 Aralık 2015 11:25

    Yine tükürdüğünü yaladın, bir değil iki değil... :):)

  • dayı14 Aralık 2015 11:19

    Abadi 2 yüzlü davrandı,önce kendileri istedi,şimdi istemiyor.