E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTüketici güveninde artış sürüyor---

Tüketici güveninde artış sürüyor

Tüketici güveninde artış sürüyor
20 Aralık 2023 - 10:04 borsagundem.com

Tüketici güven endeksi aralıkta aylık bazda yüzde 2,6 artışla 77,4'e yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı.

Buna göre, TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle yürütülen "Tüketici Eğilim Anketi" sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, aralıkta geçen aya kıyasla yüzde 2,6 arttı. Kasımda 75,5 olan endeks, aralıkta 77,4 olarak kayıtlara geçti.

Mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi, aylık bazda yüzde 3,4 artışla 63,4 oldu.

Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi, kasımda 74,5 iken bu ay yüzde 2,1 artışla 76,1 olarak hesaplandı.

Kasımda 73,4 olan gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi, yüzde 3,3 artışla bu ay 75,8'e çıktı.

Gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi ise kasımda 92,6 iken aralıkta yüzde 2 yükselişle 94,5'e çıktı.

Tüketici güven endeksi, alt endeksleri ve değişim oranları, Aralık 2023

Ekonomiye güven azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )20 Aralık 2023 11:31

    Üretici güveniyormu tüketiciye ? :D yatırımlar yurtdışına kaymaya başladı  bırakın .  Neyine güvensin tüketici ? 2. el pc.. 2. el otomobıl. 2. el ev. 2. el cep telefonları.. yenılenmiş elektronık urun alan bir toplum ortay açıktı... işin saçma yapnı, bu urunlerin tamiratı artan İŞÇİLİK ASGARİ CÜRET gibi etkenlerden dolayı sıfır fıyatlara gelmeye başladı. ücret gelirlerindekia rtıştan dolayı... 2 el kıyafet, 2 el ayakkabı, tamirlenmiş ürünler..   bu fakirliktir. fakir neye güvenir ?  :D birsa şu var asgari cüret öyle algıolduki en küçük 13 bın- 17 bın yani bir sınır çizildi. kimse 20 bin diyemiyor :D tv ler aglılı zihinelre maksımumu aşıladı. kimse ayaklanmasın, kmse sendıka ile yurumesın diye.. maksımım zam kaubllendırıldı masaya oturmadan :D .. zam isteyen et , süt yumurta, ısınma, kıyafet, eğitimi sağlık alanlarında para bile sitemedi :D karıdm doysun padişahım çok yaşa dedi bile