E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTSK, YPG'yi vurdu---

TSK, YPG'yi vurdu

TSK, YPG'yi vurdu
25 Ağustos 2016 - 22:01 borsagundem.com

TSK, Cerablus'a güneyden yaklaşan ve uyarılara aldırış etmeyen YPG'li grubu top atışlarıyla etkisiz hale getirdi.

TSK, Cerablus'a güneyden yaklaşan ve uyarılara aldırış etmeyen YPG'li grubu top atışlarıyla etkisiz hale getirdi. Bölgedeki güvenlik kaynakları, PYD unsurlarının Fırat’ın doğusuna çekilmediği takdirde atışların devam edeceği kaydetti. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen "Fırat Kalkanı" operasyonu kapsamında tespit edilen terörist hedeflerin en yüksek hassasiyetle vurularak bertaraf edilmekte olduğu bildirildi. Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı resmi sitesinden "Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir." açıklamasını yaptı.

Türk Sİlahlı Kuvvetleri'nin dün Suriye'de başlattığı "Fırat Kalkanı" operasyonundan sonra PYD'nin silahlı gücü YPG ile ilk sıcak temas bu akşam saatlerinde yaşandı.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre insansız hava araçları Menbiç'in 10 kilometre kuzeyinde, Cerablus'a yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta bir grup YPG gücünü tespit etti. Bunun üzerine Karkamış'ta konuşlu Fırtına obüsleri YPG'li grubu vurdu. Tüp atışları sonucu YPG'li grubun etkisiz hale getirildiği öne sürüldü.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Recep26 Ağustos 2016 07:11

    Değerli siyasetçilerimiz her fırsatta Pyd Ypg terörist, işit ise sadece öfkeli adamlar diye anlatmaya çalıştılar. ona göre farklı tarife uygulanır elbette

  • Buğra26 Ağustos 2016 07:04

    Büyük dünya lideri pyd ypg yi yerlebir etmeye yeminli ve onlara her zaman terörist demiştir.