E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump’ın yargılanması başlıyor---

Trump’ın yargılanması başlıyor

Trump’ın yargılanması başlıyor
07 Şubat 2021 - 17:47 borsagundem.com

6 Ocak’ta gerçekleştirilen Kongre baskının sorumlusu olarak gösterilen ABD eski Başkanı Trump’ın yargıla süreci başlıyor

İsyana teşvik suçlamasıyla Temsilciler Meclisi’nde hakkında ikinci defa alınan azil kararının ardından Eski Başkan Donald Trump’ın Senato’da yargılanmasına Salı günü başlanıyor.

Temsilciler Meclisi’nin azil yöneticileri olarak nitelenen 9 demokrat üyesi yargılama sırasında savcı görevinde olacaklar. Demokrat üyeler ‘Trump’ın sözleri olmasaydı 6 Ocak’ta Kongre baskını yaşanmayacaktı’ görüşünü dile getirecekler.

SENATÖRLER AYNI ZAMANDA GÖRGÜ TANIĞI
Senatörler ise jüri konumunda olacak. Bu yargılama aslında öncekilerden biraz farklı. Senatörler aynı zamanda görgü tanıkları. Trump’ın yargılamada suçlu bulunabilmesi için 100 üyeli Senato’da 67 senatörün suçlu olduğu yönünde oy kullanması gerekiyor. Son gelişmeler ışığında bu oldukça zor. Demokratların Trump’ı suçlu ilan edebilmesi için 17 Cumhuriyetçi senatörün de bu yönde oy kullanması gerekiyor.

Senato'da yapılan bir oylamada 45 Cumhuriyetçi senatör yargılamanın anayasaya aykırı olduğu yönünde oy kullanmıştı. Trump’ın avukatlarının da yargılamanın anayasaya aykırı olduğu yönünde savunma yapmaları bekleniyor. Avukatların Trump’ın artık başkan olmadığına vurgu yapacağı tahmin ediliyor.

SUÇLU BULUNURSA BİR DAHA ADAY OLAMAYACAK
Azil yöneticileri Trump’ın Senato'da ifade vermesini istedi ancak Trump avukatları aracılığıyla bunu reddetti. Eğer Trump Senato’daki yargılamada suçlu bulunursa, ardından bir daha kamu görevinde çalışıp çalışmayacağıyla ilgili bir oylama yapılacak.

Bitcoin caiz mi, değil mi?

Abu Dabi yeniden kapanma kararı aldı

İkinci el araçta fiyatlar düştü satışlar durdu

Zeytinyağı fiyatları da yükselişe geçti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)