E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTrump’ın hastalığıyla artan belirsizlik doları nasıl etkiler?---

Trump’ın hastalığıyla artan belirsizlik doları nasıl etkiler?

Trump’ın hastalığıyla artan belirsizlik doları nasıl etkiler?
05 Ekim 2020 - 16:40 borsagundem.com

Küresel piyasalarda ABD Başkanı’nın korona virüse yakalanması ve yaklaşan ABD seçimleri vadeli volatilite artışlarına sebep oluyor. Avrupa’da artan vaka sayılarıyla birlikte küresel yatırımcıların tercihi dolar olabilir


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Başkanı Donald Trump’ın korona virüse yakalanmasının ardından zaten belirsiz görünen ABD seçimleri çok daha karmaşık bir hal aldı. Financial Times’ın haberine göre dolarda ani düşüşler öngören yatırımcılar bu süreçte rotasını değiştirmek zorunda kalabilir.

Cuma günü, ABD Başkanı Donald Trump’ın ve eşi Melania’nın testlerinin pozitif çıkmasının ardından dolar emsal para birimleri ve hisse senetleri piyasaları karşısında değer kazandı. Küresel dolar endeksi bu yıl diğer rakip para birimleri karşısında %3,4 oranında düşüşle seyrediyordu.

Yatırımcılar, Trump'ın sürekli olarak seçim sonuçlarına saygı duyabileceğini belirtmesi üzerine 3 Kasım seçimleri etrafında uzun süreli belirsizliğe hazırlanıyorlardı. Seçim döneminde artan volatilite beklentisi, Eylül ayı başından bu yana doların küresel para birimleri karşısında yükselmesine yardımcı oldu.

Japonya merkezli finans şirketi MUFG'nin Para Birimi Stratejisi Başkanı Derek Halpenny, artan korona virüs yayılma oranları ve Avrupa'da daha da artan karantina olasılığının yatırımcıların doları euro lehine satma konusundaki isteksizliğini de artırabileceğini söyledi.

Halpenny, Trump’ın korona virüs süreci ve seçimlere ilişkin "Bu durum ve yakın bir seçim sonucuna ilişkin korku oluşturma potansiyeli risk hassasiyetini ve dolar satışını kontrol altında tutacak" görüşlerine yer verdi.

FED tutanakları yeni para politikasının sırrını çözecek mi?

ABD Merkez Bankası’nın (FED) eylül ayı ortasındaki para politikası toplantısına ilişkin tutanakları Çarşamba günü açıklanacak. Tutanakların yatırımcılara FED’in faiz oranlarını belirleme ve ekonomik toparlanmayı desteklemedeki son yaklaşımı hakkında daha fazla bilgi vermesi bekleniyor.

Geçen ay Federal Açık Piyasa Komitesi üyeleri, Başkan Jay Powell'ın ağustos ayında FED'in yüzde 2'lik hedefine ulaşım süresini dengelemek için daha yüksek enflasyon oranlarına tolerans göstereceğini açıklamasından bu yana ilk kez toplandı.

FED'in son açıklamalarına göre, banka tam istihdam elde edilene ve enflasyon hedefine orta seviyede ulaşmak mümkün olana kadar faiz oranlarını yükseltmeyecek.

Yatırımcılar daha fazla ayrıntıyı memnuniyetle karşılamalarına rağmen, FED'in bu noktaya nasıl varmayı hedeflediği konusunda daha fazla netlik istediler. Bazı yatırımcılar, FED’in her ay toplam 120 milyar dolarlık ABD Hazinesi tahvilini ve mortgage destekli menkul kıymetleri satın almayı içeren tahvil satın alma programıyla ilgili planları hakkında daha açık olmasını bekliyordu.

Yatırımcılar en son paylaşılan stratejinin daha fazla ayrıntı belirtilmediği sürece başta merkez bankasının enflasyon yaratma kapasitesine dair zaten derin şüpheleri olan piyasa katılımcıları üzerinde derin güvenilirlik şüpheleri doğuracağı konusunun altını çiziyor.

Görünüşe göre Powell önündeki zorlukların farkında. Geçen ayki basın toplantısının sonunda konuşan FED Başkanı, "Bu tamamen güvenilirlikle alakalı ve güvenilirlik kazanmamız gerektiğini mükemmel bir şekilde anlıyoruz" ifadelerine yer vermişti.

Borsalar düştüğünde kaçacak yer kalmadı

 

Doların geleceğini belirleyecek seçim!

 

ABD borsalarına %10 düşüş getirecek 2 büyük risk

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)