E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarına %10 düşüş getirecek 2 büyük risk---

ABD borsalarına %10 düşüş getirecek 2 büyük risk

ABD borsalarına %10 düşüş getirecek 2 büyük risk
05 Ekim 2020 - 12:15 borsagundem.com

Wall Street’te seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte artan korona virüs vakaları yatırımcıların oyun planlarını değiştirmeye zorluyor. Boğa piyasası destekçisi baş stratejist Phil Orlando borsa için iki büyük tehdide dikkat çekiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında 23 Mart dip seviyesine gelinmesinin ardından 5 ay boyunca süren ralli boğa piyasası uzmanlarının ekonomiye ilişkin beklentilerini de yükseliyordu. Ancak piyasalarda oluşan iki risk borsalardaki rallinin devamına ilişkin boğa piyasası beklentilerini kaygan bir zemine itiyor.

Yatırım danışmanlığı firması Federated Hermes’in Hisse Senetleri Piyasası Birimi Baş Stratejisti Phil Orlando piyasalardaki iki riskin kendisini geceleri uykusuz bıraktığını itiraf ediyor.

Boğa piyasası uzmanı baş stratejist CNBC’ye verdiği röportajda ilk büyük endişesinin seçimlerde Demokratların hem Beyaz Saray’ı hem de ABD Kongresi’ni kazanması olduğunu belirtiyor. Orlando, “Bir sonraki yıla gelirken eğer gerçekten var olsa bile nasıl bir mali politika rejimi gerçekleşecek?” sorusuyla endişelerine açıklık getiriyor.

Baş stratejistin ifadelerine göre Demokratların kazandığı bir seçimde Joe Biden’ın vergi politikaları büyük ihtimalle geçecek ve şirketlerle Amerikalıların üzerinde baskı unsuru oluşturacak.

Orlando’yu endişelendiren diğer bir faktörse korona virüsün yayılma oranında ve sebep olduğu ölümlerde artış yaşanması. Baş stratejist, “Şimdiden iki yükseliş gördük: Birinci pik nisan ayının ortasında ve ikincisi ise temmuz ayının ortasında yaşandı. Üniversitelerin yeniden açılmasıyla birçoğumuz yeni bir yükselişe hazırlanıyor. Fakat eğer iyi bir aşı sürecine devam edebilirsek bir dereceye kadar bunu sınırlayabiliriz” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejist seçimlere kadar volatilitede önemli bir dalgalanma yaşanacağını öngörüyor. Orlando müşterilerine %10’luk bir düzeltme periyodu konusunda hazırlıklı olmalarını belirtiyor.

ABD Başkanı’nın korona virüs testinin pozitif çıkması hakkında da konuşan Orlando, “Kesinlikle Başkan Donald Trump’ın Kovid teşhisi bu düşüş ihtimalini güçlendirdi” görüşlerinde bulundu.

Boğa piyasası uzmanının S&P 500 endeksi için yıl sonu hedefi 3.500 puan. Orlando’nun gösterdiği hedef endeksin şu anki seviyesinden %4 oranında yükseleceğini gösterse de tüm zamanların en yüksek seviyesinden %2 aşağıda kalacağını da öngörüyor.

Eğer ABD salgını kontrol altında tutabilir ve Cumhuriyetçiler ABD Senatosu’nda küçük de olsa çoğunluğu elinde tutabilirse Orlanda S&P 500’ün gelecek yıl yeniden rekor seviyeye ulaşabileceğini düşünüyor. Baş stratejistin 2021 için yılsonu hedefi 3.800 puan.

FED’e güven tam

Orlando kış aylarında elde edilmesi muhtemel kolay kazançların, iyileşen bir ekonominin ve son derece uyumlu ABD Merkez Bankası (FED) politikalarının boğa piyasası pozisyonundan vazgeçmemesinin başlıca nedenleri olduğunu belirtiyor.

Baş stratejist, “FED’in her şeyini verdiği konusunda şüphe yok. Başkan Powell bize faiz oranlarını en azından 2023 takviminin sonuna kadar sıfıra yakın tutacağını söyledi. Bundan sonra da bir ya da iki yıl daha fazla sürebilir” ifadelerini kullandı.

Küresel piyasalarda tepki yükselişi

 

Von der Leyen karantinada

 

Avrupa'da toparlanma umutları azalıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kafamıza göre Dünya05 Ekim 2020 12:44

    Biden demokrat, zenginlerin hoşuna gitmeyecek birisi, memlekete giderken tren ile gitmişti "halktan birisi imajı var yani zenginlerle geçinemez bence. Kış geliyor Virüs de aynen devam ediyor. Virüsü görmezden gelirlerse borsalara birşey olmaz tamamen devletlerin kararına kalmış. Geçen bahar virüs neyse şimdi de aynı o zaman politika başkaydı. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • Okie Dokie05 Ekim 2020 12:38

    Darısı BİST'in başına.

  • HÜLYA KOBALT05 Ekim 2020 16:05

    sen git israil borsasına bak.bizim borsa döviz bazında kelepir.