E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump: Türkiye NATO üyesi olarak harika iş çıkarıyor---

Trump: Türkiye NATO üyesi olarak harika iş çıkarıyor

Trump: Türkiye NATO üyesi olarak harika iş çıkarıyor
04 Aralık 2019 - 16:31 borsagundem.com

ABD lideri Trump, zirve sonrasında yaptığı açıklamada NATO üyesi Türkiye'nin harika bir iş çıkardığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, zirveden sonra Türkiye'nin NATO üyesi olarak harika işler yaptığını söyledi. Başarılı bir zirve gerçekleştiğini belirten Trump, NATO'nun hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu vurguladı. ABD Başkanı Trump Çin ile İran hakkında da açıklamalar yaptı. Trump, Almanya ile İran'a yaptırımları görüşeceğiz derken, Çin ile ticaret görüşmelerinin iyi gittiğini ifade etti.

Londra'daki NATO liderler zirvesinde biraraya gelen ABD Başkanı Donald Trump ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, basın toplantısı düzenledi.

Trump konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

* Başarılı bir NATO toplantısıydı.

* Türkiye, NATO üyesi olarak iyi iş çıkarıyor.

* İran'a yaptırımları Merkel'le konuşacağım.

*  Ticaret duvarlarını AB yarattı, bunun hakkında konuşacağız, çözeceğimizi düşünüyorum. 

* Çin'le müzakereler çok iyi gidiyor, neler olacağını göreceğiz.

* AB ile sözkonusu olan, daha zor anlaşma.

* Kanada Başbakanı Justin Trudeau çok iyi birisi, ama ona yüzde 2'lik ödemeyi yapmadığını söyledim, bundan çok memnun olmadı, fakat Kanada'nın parası var, yapacak bir şey yok.

* (Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un geç kalmasıyla Trump'ın kendisiyle basın toplantısını 40 dakikaya uzatmasına bağlayarak dalga geçtiğini gösteren video) Video sorulduğunda Trudeau ikiyüzlüce davrandı.

* Çin'in 5G altyapısının güvenlik tehlikesi oluşturduğuna dair düşüncem değişmedi. İtalya lideriyle bunu görüştüm. Hangi ülkeyle konuşsam Huawei ile devam etmeyeceğini söylüyor, ama her liderle tek tek konuşamam ki.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa04 Aralık 2019 20:52

    Bu iltifatların altında ne yatıyor?Mesela Kuzey Kore'yle Amerika takışırsa ;Sayın Cumhurbaşkanı nasıl bir yol izler?Ben korkuyorum,çünkü  ne isterlerse kabul ettiriyorlar.

  • Selahattin Ölmez04 Aralık 2019 20:10

    kimse Türkiye ile karşı karşıya kalmayı ve kayıp etmeyi gözardı edemez.rusya açmış ağzını beklemektedir.Türkiye yi arkasına alan her zaman kazanır.çünkü geleceğin kaderini artık biz çizeceğiz.