E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump seçim kampanyası için otel mi hortumladı?---

Trump seçim kampanyası için otel mi hortumladı?

Trump seçim kampanyası için otel mi hortumladı?
12 Ekim 2020 - 11:14 borsagundem.com

Donald Trump’ın vergi kaçırdığına dair haberler ABD gündemini işgal etmeyi sürdürüyor. New York Times’ın iddiasına göre Trump ortağı olduğu bir otelden paravan bir şirkete 21 milyon dolar para aktardı ve bu parayı seçim kampanyasına kullandı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

New York Times'ın sızdırdığı Trump vergi belgelerine ilişkin yeni açıklamalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın birden fazla ortaklı bir otel girişiminden tek başına sahibi olduğu işletmelere 21 milyon dolar para aktardığını iddiasında bulunuyor. Gazetenin konuyla ilgili haberi Trump’ın başkanlık kampanyasının finansal sorunlarla uğraştığı bir süreçte geldi.

Trump zengin bağışçılardan bağımsız olduğunu kanıtlamak için kampanyayı kendisinin finanse edeceğinin sözünü vermişti. Ancak bocalayan şirketleri bu sözünü tutmasını zorlaştırıyor. Trump’ın ABD siyasetindeki ayrıştırıcı söylemleri geleneksel zengin Cumhuriyetçi bağışçıların kabuğuna çekilmesine neden oldu. Trump kampanyasını desteklemek için milyonlarca dolarlık hisse satışı yapmıştı. Ancak her ay nakit akışı birkaç milyon dolar eksiliyor.

Haber göre, kampanya sırasında yaşanan mali mücadeleler arasında, Trump'ın uzun zamandır arkadaşı ve iş ortağı olan Phil Ruffin, birlikte sahip oldukları Trump-Ruffin otelinden 21 milyon doları Trump Las Vegas Satış ve Pazarlama adlı bir paravan şirkete taşıdı. Bu şirketin bordrosunda herhangi bir çalışan veya görünürde düzenli bir işletmesi de bulunmuyor.

Söz konusu şirket daha önce sadece iki kez kâr elde edebilmiş. Ancak Trump vergi beyannamelerinde otele 21 milyon dolar hizmet sağladığını ve bunun için doğrudan kendisine ödeme yaptığını belirtti. Trump daha sonra kampanyasına 10 milyon dolar daha pompalayarak gözlemcileri şaşırtmıştı.

New York Üniversitesi Vergi Profesörü Daniel Shaviro, gazeteye verdiği demeçte bu ödemelerin daha yakın incelemeye alınması gerektiğini söyledi. Shaviro, “Neden birdenbire bu şirketin daha önce hiç sahip olmadığı 20 milyon dolardan fazla parası oldu? Ve tüm bu para, başkanlık için yarışan ve elinde çok fazla para olmayan bir adama mı gidiyor?" sorularını yöneltti.

New York Times Trump’ı vergi kaçıra ve kampanyanın finansmanının yasaların ihlali sonucunda sağlandığı iddiasında bulunuyor. Eğer bu ödemeler herhangi bir hizmet karşılığı olmadan alındıysa ve harcamalar iş giderleri olarak gösterildiyse vergi kaçırma olarak nitelendirilecek. Eğer bu fonlar yasadışıysa ya da bir şirketten Trump’ın başkanlık kampanyasına girdiyse bu kampanya finansmanı yasalarının ihlali olabilir. Eğer Ruffin gibi bir bireyden geliyorsa ve maksimum siyasi bağış limitlerini aşarsa bu durum kampanya finansmanı yasalarının da ihlali olacaktır.

ABD Eski Federal Savcısı Glenn Kirschner cuma günü MSNBC'ye verdiği demeçte, raporların Trump için "potansiyel olarak suç teşkil ettiğini" söyledi.

Trump ve Ruffin’in geçmişe dayanan uzun süreli dostluğu biliniyor. Trump, Ruffin'in daha sonra üçüncü eşi olacak ve First Lady Melania Trump ile arkadaşı Ukranyalı mankenle tanışmasında dahi yardımcı oldu. Trump ve Ruffin arasında geçmişe dayanan iş ilişkileri de bulunuyor ve Ruffin daha önceki seçimde sahibi olduğu Treasure Island Hotel ve Casino bünyesinde Trump’ın bir mitingine ev sahipliği yapmıştı.

Trump’ın 20 milyon dolarlık gizemli bağışı

Ruffin, “Bunu medyada duyamazsınız fakat Donald 20 milyon doları St. Jude çocuk bakımevine bağışladı. Bu 20 milyon doları televizyon reklamları için harcayabilirdi. Fakat bunu kanserli çocuklara vermeye karar verdi” ifadelerinde bulunmuştu.

Washington Post’un yaptığı bir araştırmada böyle bir bağış olduğuna dair bir kayıt bulunamadı ve sözü edilen hayır kurumu Times’ın vergi belgelerinin hiçbirinde yer almıyor. Ruffin ayrıca, 2018 yılında yasadışı yollardan siyasi amaçlarla fonları kötüye kullandırıldığı iddiaları üzerine kapatılan Donald J. Trump Vakfı'na da bağışta bulundu. Vakfın kapanmasının ardından Trump’ın en büyük üç çocuğunun New York’ta hayır kurumlarının işletmesi yasaklanmıştı.

Ruffin çıkarı ne?

The Times, Ruffin'in Trump'la olan ilişkisinden mali olarak yararlandığını öne sürdü. Trump'a erişimi, Los Angeles ve Las Vegas arasındaki yüksek hızlı tren projesini yeniden canlandırmasına yardımcı olmuş olabilir ki bu da kumarhane sahipleri için bir nimet olacaktır. Proje Obama yönetimi sırasında federal hükümetten 5,5 milyar dolar kredi talep etmiş fakat dönemin Cumhuriyetçi senatörleri ve meclis üyeleri tarafından aşırı harcama nedeniyle eleştirilmişti.

Trump yönetimi ise yatırımcılara 1 milyar dolarlık tahvil satışını onaylayarak proje için çok daha verimli bir zemini ortaya koydu. Kısa bir süre sonra eyalet hükümetleri de aynı yolu izledi ve projenin 2024'te tamamlanması planlanıyor.

New York Times, Trump'ın vergi kayıtlarına ulaştı

 

Twitter'dan Trump'ın paylaşımı için uyarı

 

Trump için 'Bağışıklık tamam' diyen çok 'negatif' diyen yok

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim12 Ekim 2020 17:00

    Bunlar çok cahilce iftiralar!  Bu adam  Amerika yı derin devletin etkisinden  kurtarmak için ileri yaşına rağmen görev alma ihtiyacı hissetti .  Ancak durumun ne kadar vahim ve imkansız olduğunu göreve gelince anladı!  Şimdi yaptığı  derin devletin icraatlarını  geciktirme ve öteleme çabalarından ibaret!  Bu adamın  zenginliğini 20*25 milyon dolarla ölçmeye kalkmak ta ahmakça bir algı ve gözden düşürme çabasıdır.  Bıden e gelince tam bir sapık ve derin devlet köpeğidir.  Yani artık bu iş bütün Dünya a siyaset falan  değil  ak ile kara mücadelesidir.  Gerisi boş laftır.  Ana muhalefet lideri en gergin dış  tehditler ile karşılaştığımız şu sıralarda  çıkıp ta yeni deste kağıt dağıtılsın yok seçime gidelim dam üstünde saksağan misali abuk subuk laflar ediyorsa  kesinlikle iyi  niyetli değildir. Tam aksine çok farklı niyetleri olduğu açıktır.