E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTrabzonspor Andreas Cornelius'u sattı---

Trabzonspor Andreas Cornelius'u sattı

Trabzonspor Andreas Cornelius'u sattı
31 Ağustos 2022 - 09:16 borsagundem.com

Trabzonspor'un Danimarkalı santrforu Andreas Cornelius Kopenhag'a transfer oluyor.

Danimarka ekibinden yapılan açıklamada, "Trabzonspor'dan Andreas Cornelius'un transferi için anlaşmaya varıldı. Danimarkalı milli oyuncu Kopenhage'a gelip sağlık kontrolünden geçecek ve daha sonra bireysel konularda görüşmeler yapacak. Plana göre 29 yaşındaki Cornelius, bugün Roskilde Havaalanı'na gelecek. Sözleşme nihayetleninceye kadar basına herhangi bir açıklama yapılmayacak. Sağlık kontrolleri tamamlanıncaya ve sözleşme görüşmeleri sonuçlandıktan sonra bilgilendirme yapılacak. Kopenhag'dan şu anda başka bir yorum yapılmayacak. Andreas'ı tekrar Kopenhag'da görmeyi dört gözle bekliyoruz" denildi. 

Trabzonspor performansı

Trabzonspor'un geçen yaz Parma'dan transfer ettiği Cornelius'un bordo-mavili kulüple 2025 yazına kadar sözleşmesi bulunuyordu. 

Geçen sezon Trabzonspor'un şampiyonluğuna 15 golle katkı yapan Andreas Cornelius, bu sezon da 7 resmi maçta 3 kez fileleri havalandırdı.

Danimarkalı santrfor kariyerine başladığı Kopenhag'da toplam 6 sezon forma giydi.

Andreas Cornelius'un futbol kariyeri

16 Mart 1993 Kopenhag Danimarka doğumlu olan Andreas Cornelius forvet olarak görev yapıyor ve aynı zamanda Danimarka Milli Takımı'nda forma giyiyor. Sol ayağını kullanan Cornelius 2010 yılında Kopenhag takımının alt yapısında futbola başladı. Golcü futbolcu daha sonra 2013 yılında 8.7 milyon Euro bedelle Cardiff'e transfer oldu.

Cardiff'de çok fazla forma şansı bulamayan Andreas Cornelius sadece 1 yıl sonra eski takımı Kopenhag'a 3.5 milyon Euro transfer bedeliyle geri döndü. Parma bonservisine 8.4 milyon Euro ödedi. 3 sezon daha Kopenhag forması giyen Danimarkalı golcü bu kez 2017'de İtalya Serie A ekibi Atalanta'ya 6 milyon Euro bedelle transfer oldu. Atalanta sırasıyla oyuncuyu Bordeaux, ve 2 sezon Parma'ya kiraladı. Kariyerinde 306 maça çıkan Danimarkalı golcü 84 gol atmayı başardı. Ayrıca Danimarka Milli Takım formasını 34 kez giyen Cornelius 10 kez fileleri havalandırdı.

Trabzonspor, Everton'dan Jean-Philippe Gbamin'i renklerine bağladı

 

Trabzonspor bu akşam 370 milyon kazanabilir

 

Trabzonspor, Ahmetcan Kaplan'ı 173 milyon TL'ye Ajax'a sattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)