E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTrabzonspor bu akşam 370 milyon kazanabilir---

Trabzonspor bu akşam 370 milyon kazanabilir

Trabzonspor bu akşam 370 milyon kazanabilir
24 Ağustos 2022 - 12:46 borsagundem.com

Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcisi Trabzonspor bu akşam Kopenhag'ı konuk edecek. Bordo-mavililer turu geçip gruplara kalması halinde 370 milyon liralık gelirin de sahibi olacak.

Danimarka'da rakibine ilk maçta 2-1 yenilen ve bu akşam iki farklı galibiyetler için sahaya çıkacak olan Trabzonspor, turu geçmesi durumunda dev bir gelirin de sahibi olacak.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) Şampiyonlar Ligi'ndeki prim rakamlarını yükseltmesiyle birlikte Trabzonspor, gruplara kalması durumunda 15.64 milyon euro'luk katılım bedelinin sahibi olacak.

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesiyle birlikte organizasyondaki tek Türk takımı olan bordo-mavililer, ek bir gelirin de neredeyse tamamının sahibi olacak.

UEFA elde ettiği yayın, reklam gibi gelirleri bir havuzda toplayıp, gruplara kalan takımlara, ülkesinin bu gelire katkısı oranında paylar dağıtıyor.

Türkiye'nin bu pastaki payı ise 3 milyon euro civarında. Bu paranın yüzde 90'ı yani 2.7 milyon euro'su, Trabzonspor'un organizasyonda tek kalması nedeniyle bordo-mavililerin olacak.

Trabzonspor, katsayı puanından dolayı 2.2 milyon euro daha gelir elde edecek .

Trabzonspor'un Kopenhag'ı eleyerek gruplara kalması durumunda elde edeceği gelir 20 milyon euro'yu aşıyor ve bugünkü kur ile yaklaşık 370 milyon TL ediyor.

Uefa Avrupa Ligi geliri

Trabzonspor, bu akşam elenmesi halinde Uefa Avrupa Ligi'ne direk katılım hakkı elde edecek. Bu katılımdan Trabzonspor'un kasasına yaklaşık 10 milyon euro girecek.

Trabzonspor, Ahmetcan Kaplan'ı 173 milyon TL'ye Ajax'a sattı

 

Trabzonspor transferi KAP'a bildirdi! İşte kasadan çıkacak miktar

 

Trabzonspor bu transfer ile 11 milyon euro kazanacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,01
En Yüksek: 2,10
En Düşük: 1,99
Değişim -2,43 %
FK: 0,00
PD / DD: -3,21
İşlem Hacmi 259.253.018
Toplam Adet: 127.558.817
Ağırlıklı Ort.: 2,11
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)