E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTicaret savaşı salgından daha tehlikeli---

Ticaret savaşı salgından daha tehlikeli

Ticaret savaşı salgından daha tehlikeli
26 Mayıs 2020 - 09:40 borsagundem.com

ABD-Çin’i salgının yayılması konusunda sorumlu tutan açıklamalarını sürdürürken Çin’in Hong Kong konusundaki tavrı gerginliği arttırıyor. Olası bir ticaret savaşı riski giderek artıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalarda korona virüse ilişkin olumlu haberler artmaya devam ederken Çin-ABD arasındaki gerginlik oldukça tehlikeli bir hal almaya başladı. Uzmanlar olası bir ticaret savaşının borsalar için çok tehlikeli olabileceğini belirtiyor.

Yatırım danışmanlığı firması Invesco’nun Küresel Piyasalar Baş Stratejisti Kristina Hooper korona virüsün borsalar için en önemli tehdit olmadığını söyledi. Hooper hisse senetleri için en büyük tehdidin ABD ile Çin arasındaki ticari gerginlik olduğunu belirtti.

CNBC’ye konuşan Hooper “ABD Merkez Bankası’nın (FED) sağladığı bütün para politikası önlemleriyle birlikte salgın büyük oranda izole edildi ve etkisiz hale getirildi” ifadelerini kullandı.

ABD-Çin arasındaki ticari gerginliğin bir tarifeler savaşına dönüşeceğinden endişe eden Baş Stratejist, “2018’in sonunda ve 2019’da gördüğümüz üzere tarife savaşı gerçekten de sorunlu bir durum. Bu savaş hisse senetlerinde önemli bir etki yaratmıştı ve genel ekonomide de daha büyük bir darbeye sebep olmuştu” dedi. Hooper’a göre bu süreç yakın zamanda tekrar edebilir.

Wall Street ölümcül virüsün yayılmasından kimin sorumlu tutulması gerektiği konusunda ABD ve Çin arasındaki söylemlerin yoğunlaşmasıyla sarsıldı. Pekin hafta sonunda Hong Kong’da yeni güvenlik önlemleri planının açıkladı. Hang Seng endeksi bu haberle birlikte son beş yılın en kötü seansını geçirdi. ABD Başkanı Donald Trump Çin’in bu hamlesini insan hakları ihlali olarak algıladığını belirterek Washington’ın çok güçlü bir şekilde cevap vereceği konusunda uyardı.

Geçtiğimiz Çarşamba ABD Senatosu Çinli şirketlerin ABD endekslerinde yer almasını engelleyen bir yasa tasarısını onaylamıştı.

Hooper gerginlik konusunda tetikte olmaya devam etse de iki ülke arasındaki karşılıklı düşmanca açıklamaların söylemde kalacağına inanıyor ve ticaret cephesindeki ilerlemeyi rayından çıkarmayacağını öngörüyor.

Baş Stratejist Çin hisse senetleri piyasalarını en iyi küresel yatırım olarak tercih ettiğini belirtiyor. Hooper Çin borsalarına ilişkin, “Şu anda salgının diğer tarafındalar. Ekonomik aktivitenin gerçekten de iyileştiğini görmeye başlıyorlar. Bunun yanında değerlemeler de oldukça cazip seviyelerde” ifadelerini kullandı.

Hooper Çin borsalarındaki tüm bu boğa piyasası görüşlerine rağmen ABD hisse senetlerindeki yatırım fırsatlarından da kaçınmıyor. Çin ve ABD borsalarını karşılaştıran Baş Stratejist, “Bana kalırsa birbirlerini tamamlıyorlar. Çin, ABD borsalarına göre çok farklı risk kazanç profili sunuyor. ABD borsalarında para politikası tarafından da desteklenen bir sürü savunma konumundaki hisse var” ifadelerine yer veriyor ve ekliyor, “Çin borsaları içinse büyüme fırsatı söz konusu”

Hooper potansiyel bir ABD-Çin ticaret savaşında ayakta kalmak için uzun vadeli yatırımcıların portföylerini çeşitlendirmeleri konusunda uyarıyor. "Küresel mali krizden öğrendiğimiz en büyük ders hisse senetlerini terk etmemekti” diyen Baş Stratejist kayıpların bu hisse senetlerinin terk edildiği anda hissedildiğini belirtiyor. Hooper, “Disiplinli kalarak uzun vadeli varlık tahsislerinizi koruyun” dedi.

Küresel borsalar Çin-ABD gerginliğine rağmen yükseliyor

Trump'a Almanya'dan 'soruşturma' desteği

 

Çin, ABD ve Avrupalı rakiplerini geride bıraktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat26 Mayıs 2020 23:07

    bana ne ya dow takmıyor bu haberleri ben mi takıcam 25 bini kırıd hala çin abd ile ilgili haber yapıyorlar

  • EMRE YAĞIZ26 Mayıs 2020 18:59

    Kasıtlı mi böyle haberler yapıyorsunuz? Ne zaman borsalar yukarı gitse negatif abd cin olayı.

  • Alp koduk26 Mayıs 2020 18:19

    Bize birşey olmaz korkmayın. 185 000 hazırlanın.

  • W$B26 Mayıs 2020 17:16

    Çin eminim ki istemeden sebeb oldu ancak harbiden dünyanın içine etti bunun da bir bedeli olmal.

  • Mert bey26 Mayıs 2020 16:44

    Büyükler mal toplayamadi ya nasıl mal toplayacaklarini nasıl haber yaptıracaklar ini şaşırmış durumdalar

  • azmi26 Mayıs 2020 14:05

    Tepişenlerin altında kalıyoruz :(  :( 

  • Net man 26 Mayıs 2020 10:03

    Yeter artık..nefes almak istiyoruz..kıbrısta net Holding in merit otellerinde tatil yapmak istiyoruz..

  • Fandila26 Mayıs 2020 15:34

    Paran varsa git ye kardeş. Bende para yok yiyecek .Sen kıskanç fakirlere de bakma kıskanırlar daima. Kendilerinde olsa senin yüz katın yerler. Bunlar wc temizleyip yemeyip içmeyip alman mercosu alıp köyünde hava atmaya çalışan ezik gurbetçiler gibiler

  • Kumarbozar26 Mayıs 2020 12:46

    Kumarda oynamak istenmi leee gundiii?

  • Netçi26 Mayıs 2020 12:31

    Füzelerin üstüne bin daha hızlı gidersin.