E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalar Çin-ABD gerginliğine rağmen yükseliyor---

Küresel borsalar Çin-ABD gerginliğine rağmen yükseliyor

Küresel borsalar Çin-ABD gerginliğine rağmen yükseliyor
26 Mayıs 2020 - 08:50 borsagundem.com

ABD ve Çin arasında ticaret savaşına evrilmesinden korkulan gerginliğe rağmen korona virüs cephesindeki olumlu gelişmeler küresel hisselerde yükselişi sağladı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Asya borsalarıyla ABD ve Avrupa vadeli endeksleri artan jeopolitik risklere rağmen dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi Japonya’nın tekrar açılması haberleriyle yükseldi.

ABD’de Anma Günü nedeniyle üç günlük hafta sonu yaşayan Wall Street, tatilin ardından hazine tahvillerinde dip seviyeleri gördü ve küresel piyasalarda dolarda düşüş gözlendi. S&P 500 vadeli endeksi cuma günkü kapanışa göre değer kazanarak seans gününe pozitif başlayacağının sinyalini verdi. Tokyo, Sidney ve Seul endeksleri yükselirken Hong Kong borsası hafta sonu gerçekleşen ayaklanmaların ardından direnç göstererek istikrar işaretleri gösterdi. Şangay borsasında mütevazi kazançlar sürerken ham petrolün fiyatı New York’ta 34 doları aştı.

Küresel borsalarda ABD-Çin gerginliği en önemli gündem konusu olmaya devam etti. Pekin Hükümeti ABD’nin 33 Çinli işletmeyi kara listeye alması kararını kınadı fakat herhangi bir misilleme adımı açıklamadı. Bu süreçte Çin Hong Kong’a yeni ulusal güvenlik yasası altında ülkenin bağımsız kalacağına dair güvence vermeye çalıştı.

Borsalar korona virüs gelişmeleriyle yükseldi

Tüm bu gerginlikler borsalarda hissedilirken korona virüs cephesinde ise ılımlı işaretler gözlendi. Japonya Hükümeti pazartesi günü ülke çapında olağanüstü hâl önlemlerini tamamen kaldırdı. Alman işletmelerin beklentilerinde iyimserliğin artması boğalar için bir başka olumlu haber olarak izlendi.

AXA Yatırım Danışmanlığı Ana Yatırımlar Birimi Baş Yatırım Sorumlusu Chris Iggo pozitif seyre neden olan anahtar gelişmelerin iyileşme dinamiği ve ilaç konusundaki muhtemel gelişmeler olduğunu belirtti. Iggo, “Bu durum virüste ikinci dalga, yavaş ve uzun süren büyüme ve jeopolitik sorunlar risklerini görmezden geldiğimiz anlamına gelmiyor” dedi.

Güney Kore'de toplu taşımada maske zorunluluğu

 

Çin, ABD ve Avrupalı rakiplerini geride bıraktı

 

Trump'a Almanya'dan 'soruşturma' desteği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)